Actualitate

Emil Boc, în ultima zi de Eurocities 2024: „Este cea mai importantă reţea de primari din Europa”

Astăzi este ultima zi a conferinţei anuale Eurocities 2024, desfăşurată pentru prima dată în Europa de Est, la Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc la Eurocities 2024/Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook Primarul Emil Boc la Eurocities 2024/Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

 

 


Conferința Eurocities, care se desfăşoară sub sloganul Green.Innovative.Resilient, reuneşte la Cluj-Napoca reprezentanți ai administrațiilor locale din întreaga Europă. 

Aceasta a început pe 29 mai, iar astăzi, 31 mai, este ultima zi. 


 

„Reuneşte la Cluj primari din 118 oraşe din Europa”

În ultima zi de eveniment, Primarul Emil Boc a declarat că Eurocities este cea mai importantă reţea de primari din Europa. 


Eurocities 2024/Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

„Sunt prezent în cea de a doua zi a conferinţei Eurocities care are loc la Cluj. Este cea mai importantă reţea de primari din Europa. Reuneşte la Cluj primari din 118 oraşe din Europa şi, de asemenea, oferă posibilitatea de conectare între diverse administraţii locale din Europa. Deci pentru câteva zile Clujul este capitala europeană a administraţiilor publice din Europa. Ieri au fost discursuri care vizează valorile care ne unesc în Europa, cum putem să ne pregătim în continuare un plan bazat pe pace, bazat pe libertatea de mişcare, bazat pe libertatea de a alege să rămânem fiecare acasă, dar în acelaşi timp să putem să avem libertate de mişcare în Europa, să ne putem bucura de un spaţiu bazat pe mişcare”, a declarat Emil Boc. 

CITEŞTE ŞI
Eurocities 2024. Municipiul Cluj-Napoca devine Capitala Europeană a administrației publice.

Schimb de experienţe şi bune practici 

Eurocities este o rețea Europeană din care Cluj-Napoca face parte, iar scopul organizației este de a crea procese colaborative între orașele membre, oferind platforma necesară pentru ca reprezentanții locali să facă schimb de experiențe și bune practici.


Eurocities 2024/Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

Soluţii inovatoare la Cluj-Napoca

În conformitate cu angajamentul său față de sustenabilitate și calitatea vieții, Cluj-Napoca a explorat diverse soluții inovatoare. 

Eurocities 2024/Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

Evenimentul reprezintă astfel o ultimă oportunitate comună înainte de alegerile europene de a prezenta așteptările orașelor față de noile instituții, de a oferi o alianță strategică și de a încuraja cetățenii să voteze pentru a consolida viitorul Europei și, astfel, indirect al orașelor lor.


Eurocities 2024/Foto: Municipiul Cluj-Napoca - Facebook

Eurocities 2024 se va încheia astăzi cu o nouă serie de dialoguri privind dezvoltarea în Europa. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc la Eurocities 2024: „De ce războiul se apropie iarăși de Europa? Pentru că cineva din Est nu a înțeles că viitorul constă în colaborare”

Conferința Eurocities 2024. Emil Boc: „Eurocities este aici, la Cluj, pentru a arăta cât de importante sunt orașele și colaborarea din Europa, pentru a asigura un viitor bun”.

Clujul e „buricul” administrației eficiente în Europa. Emil Boc: „Sunt 118 orașe care vin la acest eveniment”

Ultimele Stiri
abonare newsletter