Actualitate

Patru persoane arestate pentru trafic de droguri. Le vindeau consumatorilor din judeţul Cluj.

Patru persoane au fost arestate pentru trafic de droguri de risc şi mare risc.

Patru persoane arestate pentru trafic de droguri/Foto: IPJ Cluj Patru persoane arestate pentru trafic de droguri/Foto: IPJ Cluj

 

 


Patru persoane au fost arestate pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. Drogurile erau vândute consumatorilor din judeţul Cluj. 

 


„Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj – Napoca, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracțională a 4 persoane cercetate pentru trafic de droguri de risc și mare risc,  efectuarea de operațiuni  cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere fără drept în scopul propriului consum de droguri de risc și de mare risc. Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că, în perioada 2023 – mai 2024,  acestea ar fi procurat, deținut, manipulat, intermediat și vândut către consumatori din județul Cluj diferite cantități de droguri de risc (canabis), mare risc (3 – CMC cunoscut sub denumirea de cristal și  4-CMC), precum și substanțe psihoactive, pentru sume cuprinse între 400 și 5.000 de lei. În urma a 12 percheziții domiciliare efectuate, în municipiul Cluj – Napoca și comunele Florești și Sânpaul, din județul Cluj, au fost descoperite și ridicate cantități de droguri de risc și mare risc, o parte ambalate în plicuri de tip auto sigilant, obiecte purtând urme de substanță, grindere și cântare electronice, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă”, a transmis IPJ Cluj. 

Patru persoane arestate pentru trafic de droguri/Foto: IPJ Cluj

Potrivit IPJ Cluj, la data de 30 mai 2024, a fost dispusă reținerea celor 4 persoane.


„La data de 30 mai 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea celor 4 persoane. Astăzi, 31 mai, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, care a admis propunerea de arestare preventivă a trei dintre persoane, pentru 30 de zile. Față de a patra persoană, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj au dispus măsura controlului judiciar”, a mai transmis IPJ Cluj. 

Patru persoane arestate pentru trafic de droguri/Foto: IPJ Cluj

IPJ Cluj a mai declarat că suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T și  Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. 


Acțiunea a beneficiat de sprijinul specialiștilor criminaliști și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj și a unui cuplu chino-tehnic din cadrul Direcției Regionale Vamale Cluj.

„Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a mai anunţat IPJ Cluj. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bărbat arestat pentru trafic de droguri. Ar fi vândut stupefiante consumatorilor din Turda.

Traficant de droguri la 17 ani. Substanțele găsite în posesia unui adolescent din Brașov.

Ultimele Stiri
abonare newsletter