Ştiri din Transilvania

Traficant de droguri la 17 ani. Substanțele găsite în posesia unui adolescent din Brașov.

Un tânăr de 17 ani a fost reţinut de poliţişti şi, ulterior, arestat, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, după ce a fost depistat într-o maşină în care au fost descoperite câteva zeci de grame de cannabis şi de amfetamină.

Un tânăr de 17 ani a fost reţinut de poliţişti şi, ulterior, arestat, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc/ Foto: pixabay.com Un tânăr de 17 ani a fost reţinut de poliţişti şi, ulterior, arestat, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc/ Foto: pixabay.com

 

 


Un tânăr de 17 ani a fost reţinut de poliţişti şi, ulterior, arestat, pentru trafic de droguri de risc şi mare risc, după ce a fost depistat într-o maşină în care au fost descoperite câteva zeci de grame de cannabis şi de amfetamină, porţionate şi ambalate în vederea comercializării, au informat, marţi, IGPR şi DIICOT.

 


Minorul, împreună cu un alt tânăr, de 19 ani, au fost depistaţi duminică seara, în jurul orei 23:00, de un poliţist aflat în timpul liber.

„La data de 21 aprilie, în jurul orei 23,00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov - Secţia 3 Poliţie au fost sesizaţi de către un poliţist, aflat în timpul liber, cu privire la faptul că, pe o stradă din municipiul Braşov, s-ar afla doi tineri, ce ar avea un comportament nefiresc. Imediat după sesizare, în zona indicată, s-a deplasat un echipaj de poliţie care, cu ajutorul poliţistului aflat pe urmele celor bănuiţi, au depistat şi interceptat persoanele în cauză, respectiv doi tineri, de 17 şi 19 ani, din municipiul Braşov. Pentru că cei identificaţi se aflau într-un autovehicul, iar din interiorul acestuia se simţea un miros înţepător, specific de canabis, poliţiştii au efectuat un control al vehiculului, în urma căruia au fost descoperite mai multe tipuri de substanţe susceptibile a face parte din categoria celor interzise, diferite sume de bani, plasate în diferite ambalaje, cât şi un cântar de mare precizie”, se relatează în comunicatul IGPR.


Șoferul a fost testat pozitiv la droguri

Tânărul de 19 ani, identificat la volanul autovehiculului pe care îl conducea, a fost testat, rezultând indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive. Pentru că aceasta nu reprezintă probă în dosarul penală, el a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise.

„Având în vedere natura substanţelor descoperite, a fost solicitat sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate - Braşov, iar cercetările au stabilit că în vehicul se aflau 60 de grame de canabis, 20 de grame de amfetamină şi 7 grame rezină de canabis, porţionate şi ambalate în scopul comercializării. În continuare, faţă de cele constatate, cercetările sunt continuate pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a substanţelor interzise, în cazul conducătorului auto, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, cât şi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc”, se mai arată în comunicatul IGPR.


Faţă de minorul de 17 ani, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov au dispus, luni, reţinerea, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc.

„Ieri (luni - n.red.) judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Braşov a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”, se mai precizează în comunicatul DIICOT.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cine ne apără copiii de droguri? Avem psihologi doar „pe hârtie”.

Polițiștii, razie în căminele din Cluj-Napoca. Student, prins cu droguri în cameră.

Ultimele Stiri
abonare newsletter