Actualitate

Evoluție bună pe șantierul drumului expres de la Tureni. Progres de peste 36% în teren.

Ritm susținut de lucru, cu sute de muncitori și utilaje, pe șantierul drumului expres de la Tureni.

Evoluție foarte bună pe șantierul drumului de legătură Tureni (DEx4)|Foto: Cristian Pistol Facebook.com Evoluție foarte bună pe șantierul drumului de legătură Tureni (DEx4)|Foto: Cristian Pistol Facebook.com

 

 


Sute de muncitori și utilaje de lucru, pe șantierul drumului de legătură a Clujului la Autostrada Transilvania. Potrivit datelor oficiale, lucrările la viitorul drum expres au atins un progres de peste 36%.

„Evoluție foarte bună pe șantierul drumului de legătură Tureni (DEx4)!


Lucrările la drumul expres de la Tureni avansează în teren|Foto: Cristian Pistol Facebook.com

De la ultima mea vizită, în urmă cu două săptămâni, Asocierea de constructori români condusă de Dimex 2000 SRL- Con A a ajuns de la 30,2 % la 36,5% progres fizic”, potrivit anunțului făcut de directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol. 

CITEȘTE ȘI: 
Cum evoluează proiectele de infrastructură din Cluj. Cristian Pistol (CNAIR): „În județul Cluj continuă investițiile în infrastructură, cu impact substanțial în economie”.

În șantier se lucrează intens la toate categoriile de lucrări, de la relocarea utilităților, montarea elementelor la poduri și paje, consolidări la terasamente și centru de întreținere. 


Antreprenorul este mobilizat în șantier cu aproximativ 300  de muncitori și peste 160 de utilaje.

În acest ritm, constructorul poate finaliza lucrările înainte de termenul contractual (februarie 2025), potrivit estimărilor CNAIR.


În traseu, drumul expres are o lungime de 5 kilometri, plus alți 10 kilometri ce reprezintă bretele nodurilor rutiere de la DN 1 și A3.

Progres de peste 36% pe șantierul drumului expres de la Tureni|Foto: Cristian Pistol Facebook.com

Lucrările la drumul expres de la Tureni, ce va asigura legătura dintre DN 1 și Autostrada Transilvania, au început în septembrie 2023.


Dacă va reuși să-și mențină o bună mobilizare pe șantier, contructorul Dimex 2000-Con-A ar putea avansa substanțial în perioada lunilor de vară, astfel că drumul expres de la Tureni să fie deschis circulației pe final de an.

Drumul de legătură a Clujului la autostradă va avea un impact substanțial asupra traficului și va elimina traficul de tranzit din Turda.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Patru bărbați, suspectați că au sustras motorină din utilajele de pe drumul expres A3-DN1, cercetați pentru furt calificat

Mobilizare bună pe șantierul viitorului drum expres de la Tureni, cu sute de muncitori și utilaje în teren. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la 25%.

Ultimele Stiri
abonare newsletter