Actualitate

Cluj-Napoca, Florești, Baciu, sub apă! Furtuna a inundat nenumărate străzi din oraș. Peste 160 de solicitări pentru pompieri.

Furtuna de joi seară a creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Pompierii au primit peste 160 de solicitări.

Furtuna de joi seară a creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Pompierii au primit peste 160 de solicitări| Foto: ISU Cluj Furtuna de joi seară a creat probleme în mai multe zone din județul Cluj. Pompierii au primit peste 160 de solicitări| Foto: ISU Cluj

 

 


Tot orașul Cluj-Napoca și zona metropolitană au fost afectate de furtuna care a avut loc la ora 20:00. 

 


Pompierii au primit peste 160 de solicitări.

De exemplu, în urma ploilor abundente, o bucată de tavan de la Iulius Mall s-a desprins.


Un martor a filmat momentul în care o porțiune din tavan cade. Imaginile au ajuns ulterior pe rețelele de socializare.

„Începând cu ora 20.00 dispeceratul ISU Cluj a răspuns la peste 160 de solicitări transmise prin numărul unic de urgente 112 privind efectele fenomenelor meteo, majoritatea fiind situații în care apa s-a acumulat în cantități reduse, iar după oprirea precipitațiilor s-a retras de la sine.
Totodată, pentru alertarea populației a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-Alert privind fenomenele meteorologice cod portocaliu către unitățile administrativ teritoriale Cluj-Napoca, Baciu, Chinteni, Floresti, Apahida și Jucu.
Echipajele ISU Cluj au acționat pentru evacuarea apei acumulate în 9 subsoluri și 12 imobile, precum și la o alunecare de teren în localitățile Cluj-Napoca, Florești, Sânicoara și Baciu. Totodată, s-a acționat pentru îndepărtarea 9 arbori doborâți de vânt, care au avariat 8 autoturisme.
Pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo cod portocaliu au acționat 10 autospeciale, cu 7 motopompe și 34 de subofițeri din toate subunitățile de intervenție ale ISU Cluj.
De asemenea, în sprijinul echipajelor noastre au acționat forțe și mijloace ale Poliției Locale, companiei de apă, furnizorului de energie electrică și asociația Cert Transilvania.”, a transmis ISU Cluj.


Update, 14.06, ora 00:02

„Suplimentar față de situația prezentată anterior, forțele și mijloacele ISU Cluj au acționat pentru evacuarea apei din 11 subsoluri și 12 imobile, precum și pentru înlăturarea unui arbore doborât de vânt în Cluj-Napoca și Sânicoara”, a adăugat ISU Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Rupere de nori în Cluj-Napoca. Străzi inundate și mașini acoperite de ape.

Ultimele Stiri
abonare newsletter