Actualitate

Rupere de nori în Cluj-Napoca. Străzi inundate și mașini acoperite de ape.

Cluj-Napoca a fost acoperit de ape în urma ruperii de nori ce a inundat străzile. Clujenii au fost avertizați prin mesaje RO-ALERT.

Rupere de nori în Cluj. Străzi acoperite de ape în urma ploii torențiale Rupere de nori în Cluj. Străzi acoperite de ape în urma ploii torențiale

 

 


A plouat torențial în Cluj-Napoca. Imagini cu străzile acoperite de ape au fost mediatizate pe rețelele de socializare. 

 


Clujenii au fost avertizați prin mesaje Ro-Alert cu privire la Codul portocaliu de vreme rea. 

Clujul acoperit de ape după ploaia torențială

Avertizarea a vizat un poligon definit care cuprinde zona din Cluj-Napoca, Chinteni, Baciu, Florești, Chinteni, Florești, Apahida și Jucu.


Locuințe inundate în Cluj-Napoca, Florești și Baciu 

Pompierii clujeni au fost solicitați să scoată apa din imobile de pe strada Transilvaniei din localitatea Baciu, str. Ioachim Olteanu din localitatea Florești, precum și de pe str Eroilor, Albac și Dobrogeanu Gherea din municipiul Cluj-Napoca. De asemenea, au fost înregistrate solicitări pentru evacuarea apei din subsoluri situate pe străzile Anatole France, Andrei Mureșanu, Aviator Bădescu, Romulus Vuia și Câmpului din municipiul Cluj-Napoca. Suplimentar a mai fost solicitată intervenția echipajelor ISU Cluj pentru evacuarea apei din subsoluri situate pe străzile Frâncului, Jurământului Aviator Traian Darjan și Predeal din municipiul Cluj-Napoca.

Totodată, au fost înregistrate două solicitări pentru degajarea arborilor cazuti pe strazile Eroilor, Dorobanților, Teodor Mihali și Albac.


Pompierii clujeni au fost solicitați pentru degajarea unei mașini surprinse de apă sub podul de la intersecția străzilor Ialomiței cu Traian Vuia. În sprijin au fost solicitate autoturisme 4x4 de la asociația Cert Transilvania.

Mașină sub ape în zona podului din cartierul Mărăști

„Pentru evacuarea apei din subsoluri au fost alocate în sprijin pe lângă echipajele Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca forțe și mijloace din Detașamentele Turda, Dej și Huedin. Astfel, în teren acționează 10 autospeciale cu 7 motopompe și 34 de pompieri”, potrivit ISU Cluj. 


O parte a tavanului de la mall-ul din Gheorgheni a cedat sub presiunea ploii torențiale. 

Clujul s-a aflat sub o infromare Cod galben de vreme rea, ploi și vijelii, valabilă pe tot parcursul zilei de joi. Ulterior, ISU Cluj a emis mesaje Ro-Alert de vreme severă pentru înștiințarea populației, valabil pânnă la ora 21.15. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Atenționare meteo. Cod galben de vreme rea, ploi și vijelii, în Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter