Actualitate

Marșul Cluj Pride 2024 aduce reguli stricte, din cauza amenințărilor: „Să nu aibă simboluri care ar putea să le pună în pericol siguranța”

Sâmbătă, 15 iunie, va avea loc marșul Cluj Pride 2024. Din cauza amenințărilor din ultimele zile, organizatorii au luat decizia de a aduce reguli mai stricte.

Sâmbătă, 15 iunie, va avea loc marșul Cluj Pride 2024| Foto: Queer Sisterhood Cluj - Hilltop Org - Facebook Sâmbătă, 15 iunie, va avea loc marșul Cluj Pride 2024| Foto: Queer Sisterhood Cluj - Hilltop Org - Facebook

 

 


A mai rămas doar o zi până la marșul Pride Cluj, paradă prin care membrii comunității își vor cere drepturile. 

 


Motivul pentru care se organizează astfel de parade este pentru a comemora lupta pentru drepturi ale comunității și pentru a afirma mândria în cultura LGBTQ+. În mod obișnuit, paradele au loc anual, în luna iunie.

La Cluj, marșul Pride va avea loc în 15 iunie, de la ora 14:15 în Piața Unirii.


Tot în ziua de sâmbătă va avea loc și „Mitingul pentru Familie” care este împotriva comunității LGBTQ+. 

Reguli stricte la Cluj Pride 2024

Ruth Borgfjord, membră a organizației Queer Sisterhood Cluj și co-organizator al evenimentului Cluj Pride, a declarat pentru monitorulcj.ro că marșul Pride se desfășoară sub amenințări serioase și apelează la precauție din partea participanților.


„Am primit amenințări destul de serioase care au fost transmise la Jandarmerie și Poliție. Ambele autorități s-au implicat și suntem în contact constant cu ei. Anul acesta nu am avut situații de vandalizare, au fost în schimb persoane care au trecut pe lângă locații și s-au luat de voluntari și au strigat anumite lucruri homofobe (…)
Amenințările erau despre violență fizică asupra comunității și atac asupra comunității la marș și insistăm asupra participanților la marș să NU îmbrăcați cu semne vizibile, să le pună doar când ajung în Piața Unirii pentru siguranța lor. La fel când pleacă. Insistăm foarte mult să plece în grupuri și să nu aibă simboluri care ar putea să le pună în pericol siguranța.
Dacă cineva experimentează vreun incident de hărțuire sau atac imediat să ne contacteze, Jandarmeria sau Poliția”, a declarat pentru monitorulcj.ro Ruth Borgfjord, membră Queer Sisterhood Cluj și co-organizator Cluj Pride.

Care este traseului marșului Cluj Pride?

Participanții sunt așteptați în Piața Unirii începând cu ora 14:15, de unde marșul va porni pe traseul Piața Unirii - str. Regele Ferdinand - str. George Bariţiu - str. Emil Isac - Calea Moților - str. Petru Maior - Piaţa Lucian Blaga - str. Napoca - Piaţa Unirii. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul, un oraș nesigur pentru comunitatea LGBT? Tânără: „Îmi fac griji că pot păți ceva și mă tem pentru siguranța mea”

„Mitingul pentru Familie”, organizat în aceeași zi cu marșul Cluj Pride 2024

Locul în care are loc Cluj Pride, vandalizat după Mitingul pentru Familie. „Nu ne lăsăm intimidați”

Ultimele Stiri
abonare newsletter