Actualitate

Esports ajung la Jocurile Olimpice. Clujul va găzdui o competiție internațională de gaming.

Veste bună pentru pasionații de jocuri video. Gamingul ar putea fi inclus în cadrul competițiilor olimpice.

Gamingul ar putea deveni o competiție olimpică. Clujul va găzdui o competiție internațională Esports|Foto: pexels.com Gamingul ar putea deveni o competiție olimpică. Clujul va găzdui o competiție internațională Esports|Foto: pexels.com

 

 


Comitetul Internaţional Olimpic intenţionează să înfiinţeze Jocurile Olimpice Esports, potrivit anunțului făcut sâmbătă de preşedintele CIO, Thomas Bach.

 


În prezent sunt circa trei miliarde de persoane practicante de Esports şi jocuri video în întreaga lume. Potrivit estimărilor, peste 500 de milioane dintre aceste persoane, cu vârste sub 34 de ani, sunt interesate specific de Esports, care acoperă sporturile virtuale şi simulările sportive.

„Am cerut noii noastre comisii CIO dedicate Esports să studieze crearea Jocurilor Olimpice”, a declarat Bach.


Comitetul Internaţional Olimpic analizează de mai mulți ani posibilitatea includerii E-sports la Jocurile Olimpice. În acest sens, în 2021 a fost dezvoltat primul proiect pilot al CIO în domeniul Esports - Olympic Virtual Series.

Olympic Esports Series a atras peste 500.000 de participanţi, generând peste şase milioane de vizionări live în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 13 şi 34 de ani.


Propunerea Comitetului Executiv al CIO va fi votată în cadrul sesiunii de luna viitoare, în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, o potenţială gazdă fiind deja luată în considerare.

Competiție internațională de gaming, la Cluj-Napoca

La începutul lunii iunie, edilul Emil Boc anunța că municipiul Cluj-Napoca va găzdui o competiție internațională de gaming pentru pasionații de e-sports.


„Susținem organizarea unei competiții internaționale de Gaming la noi în oraș pentru toți pasionații de e-sports”, anunța primarul Clujului, Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI: 
Competiție internațională de gaming, la Cluj-Napoca. Emil Boc: „Susținem organizarea unui asemenea eveniment pentru toți pasionații de e-sports”

În 2015, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a găzduit o competiție mondială de gaming (DreamHack).

„Dacă am creat această infrastructură pentru clujeni, haideți să aducem în continuare competiții de nivel național, european și mondial, de la handbal, baschet, gimnastică, dar și gaming, la alte activități care să ne susțină diversitatea sporturilor din Cluj”, potrivit lui Emil Boc.

Competiția internațională de tip de e-sports, care face parte din categoria sporturilor minții, ar putea fi organizată la Cluj-Napoca în următorii doi ani. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Competiție internațională de gaming, la Cluj-Napoca. Emil Boc: „Susținem organizarea unui asemenea eveniment pentru toți pasionații de e-sports”

Ultimele Stiri
abonare newsletter