Actualitate

Tragedie la pelerinajul hajj din Arabia Saudită: Peste 1.000 de morți din cauza căldurii extreme - VIDEO

Pelerinajul musulman hajj, desfășurat anul acesta în Arabia Saudită în condiții de căldură extremă, s-a soldat cu peste 1.000 de morți, potrivit unui bilanț realizat de AFP.

Peste 1.000 de pelerini au murit în timpul pelerinajului de la Mecca. Foto: capture Youtube / Makkah Live Peste 1.000 de pelerini au murit în timpul pelerinajului de la Mecca. Foto: capture Youtube / Makkah Live

 

 


Ritualurile au avut loc sub temperaturi care au atins 51,8 grade Celsius la Mecca, cel mai sfânt oraș al islamului. Valul de căldură intensă i-a lovit deosebit de puternic pe pelerinii egipteni.

Bilanț dramatic la pelerinajul musulman hajj: Căldura ucigașă face peste 1.000 de victime

Un diplomat arab a anunțat joi că alți 58 de pelerini egipteni au murit, ridicând numărul total al victimelor din Egipt la 658. Conform surselor sale, 630 dintre aceștia nu aveau autorizație oficială pentru a participa la pelerinaj. 


În total, 1.081 de decese au fost raportate de aproximativ 12 țări prin comunicate oficiale sau de către diplomați implicați în căutarea victimelor.

An de an, zeci de mii de pelerini încearcă să participle la hajj fără permisele necesare, care implică anumite costuri. 


CITEȘTE ȘI:
Vreme caniculară, cu maxime de 39 de grade și disconfort termic accentuat. Prognoza meteo pentru Cluj.

La începutul lunii iunie, Arabia Saudită anunțase că forțele sale de securitate respinseseră de la Mecca peste 300.000 de pelerini neînregistrați. Cu toate acestea, se pare că un număr mare dintre aceștia au reușit să participe la ritualuri începând de vineri, în condiții deosebit de grele.

Arșița de 51,8 grade Celsius de la Mecca, fatală la hajj: Peste 1.000 de pelerini au murit din cauza căldurii extreme

„Erau epuizați", a declarat un diplomat arab sub anonimat pentru AFP. Potrivit acestuia, căldura intensă a fost principala cauză de deces în rândul pelerinilor egipteni, provocând complicații legate în special de hipertensiune arterială.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Angajatorii, obligați să aplice măsuri pentru protecția angajaților pe caniculă. Amenzi de 2.500 de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter