Actualitate

Dezastru meteorologic în Europa. Furtuni devastatoare fac ravagii în trei țări, lăsând în urmă șapte morți și sute de evacuați - VIDEO

Un val de furtuni violente și ploi torențiale a lovit Franța, Elveția și Italia în acest weekend, provocând moartea a șapte persoane și forțând evacuarea a sute de locuitori.

Alerte meteo în Franța, Elveția și Italia: Furtunile fac victime și provoacă evacuări în masă. Foto: captură Pierre Louis Délez / Facebook Alerte meteo în Franța, Elveția și Italia: Furtunile fac victime și provoacă evacuări în masă. Foto: captură Pierre Louis Délez / Facebook

 

 


Fenomenele meteorologice extreme au cauzat inundații, alunecări de teren și pagube materiale semnificative în toate cele trei țări.

 


Furia naturii se dezlănțuie în Europa: Șapte vieți pierdute în urma furtunilor devastatoare

În nord-estul Franței, în regiunea Aube, trei persoane cu vârste între 70 și 80 de ani și-au pierdut viața într-un tragic accident. Un copac doborât de vânturile puternice a strivit mașina în care se aflau, lăsând și un al patrulea pasager în stare critică.

Situația a fost la fel de gravă în Elveția, unde patru persoane au murit, iar una este dată dispărută.


În cantonul Ticino, din sud-estul țării, trei persoane au fost ucise de o alunecare de teren provocată de ploile torențiale. În cantonul Valais, un bărbat a fost găsit mort într-un hotel din Saas-Grund, probabil surprins de creșterea bruscă a apelor, în timp ce un alt bărbat este dat dispărut, relatează The Guardian.

Autoritățile elvețiene au fost nevoite să evacueze sute de persoane din zonele afectate. 


În Valais, drumurile au fost închise din cauza revărsării râului Rhône și a afluenților săi. Serviciile de urgență se confruntă cu provocări semnificative în încercarea de a evacua 300 de persoane venite pentru un turneu de fotbal în Peccia și alte 70 dintr-o tabără de vacanță din satul Mogno.

Weekend de coșmar în Europa Centrală: Furtuni mortale mătură trei țări, lăsând haos în urmă

Vremea nefavorabilă a complicat operațiunile de salvare, multe văi devenind inaccesibile și izolate de rețeaua electrică. În unele zone, localnicii au rămas fără apă potabilă, agravând și mai mult situația de criză.


În nordul Italiei, în Valea Aosta, locuitorii au împărtășit pe rețelele sociale imagini cu inundații spectaculoase și râuri umflate care coboară pe pantele munților, ilustrând amploarea fenomenelor meteorologice extreme.

CITEȘTE ȘI:
Avertizare meteo. Cod galben de averse torențiale, vijelii și grindină, în Cluj.

Experții în climatologie subliniază că aceste evenimente meteorologice extreme sunt intensificate de schimbările climatice cauzate de activitatea umană. Ei avertizează că astfel de fenomene vor deveni mai frecvente, mai intense și de durată mai lungă în viitor.

Autoritățile din cele trei țări continuă eforturile de salvare și evaluare a pagubelor, în timp ce locuitorii se confruntă cu consecințele devastatoare ale acestor furtuni violente. Acest eveniment tragic reamintește încă o dată vulnerabilitatea comunităților în fața forțelor naturii și necesitatea unor măsuri de adaptare și prevenire mai eficiente în contextul schimbărilor climatice.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vremea extremă face ravagii în Europa, cu temperaturi record și furtuni puternice

Ultimele Stiri
abonare newsletter