Actualitate

Vremea extremă face ravagii în Europa, cu temperaturi record și furtuni puternice

Europa este lovită de fenomene meteorologice extreme, cu temperaturi record și furtuni puternice. Serbia și România se confruntă cu valuri de căldură care ating 40 de grade, în timp ce Germania se confruntă cu furtuni puternice.

Europa înfruntă vremea extremă: valuri de căldură în Serbia și România, furtuni în Germania. Foto: pexels.com Europa înfruntă vremea extremă: valuri de căldură în Serbia și România, furtuni în Germania. Foto: pexels.com

 

 


Vremea extremă continuă să facă ravagii în Europa, unde temperaturile ridicate și furtunile intense afectează diferite regiuni.

 


Serbia trece prin primul val de căldură din acest sezon, iar temperaturile sunt așteptate să crească în toată țara. 

Prognozele anunță că mercurul ar putea ajunge până la 40 de grade Celsius în această săptămână, din cauza unui anticiclon care avansează dinspre Africa, notează Euronews.


Serbia și România sub asediul căldurii: Germania lovită de furtuni puternice

În România, locuitorii din București se confruntă cu un nou val de căldură începând de miercuri, când temperaturile au urcat până la 40 de grade Celsius în partea de sud a țării. 

CITEȘTE ȘI:

Tragedie la pelerinajul hajj din Arabia Saudită: Peste 1.000 de morți din cauza căldurii extreme - VIDEO

Căldura intensă a transformat capitala României într-o scenă de vară, mulți locuitori căutând să se relaxeze răcorindu-se într-un lac și la fântânile din parcuri, ceea ce a dat orașului o atmosferă tropicală.


Vremea extremă lovește Europa

În Germania, furtunile și vremea severă au lovit părți din Saxonia. În districtul Meissen, rafalele puternice de vânt au provocat panică, fiind raportate posibile tornade în orașul Gröditz. Vremea severă din țara gazdă a Euro 2024 a provocat pagube semnificative, distrugând numeroase linii electrice și deteriorând acoperișuri.

Copernicus, agenția de monitorizare a climei din cadrul Uniunii Europene, a raportat la începutul lunii că luna mai a fost cea mai caldă înregistrată vreodată la nivel global. Aceasta a marcat cea de-a douăsprezecea lună consecutivă în care s-a înregistrat un record de căldură.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vreme caldă și temperaturi ridicate la Cluj-Napoca, în această săptămână. Maximele depășesc 30 de grade Celsius.

Ultimele Stiri
abonare newsletter