Actualitate

Atenție, turiști! Se închide defileul Cheile Turzii.

Defileul Cheile Turzii se închide astăzi, 4 iulie, pentru îndepărtarea pietrelor care reprezintă un pericol din cauza căderilor masive.

Joi, 4 iulie, se va închide, din nou, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Cluj | Foto: Salvamont-Salvaspeo Cluj - Facebook Joi, 4 iulie, se va închide, din nou, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din județul Cluj | Foto: Salvamont-Salvaspeo Cluj - Facebook

 

 


Din cauza căderilor masive de pietre defileul Cheile Turzii se va închide joi, 4 iulie, de la ora 13:00 pentru îndepărtarea acestora de pe pereți și de pe poteca turistică.

 


„Urmare a căderilor mari de pietre de pe versanți în defileul Cheile Turzii, Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj organizează joi, 4 iulie 2024, o nouă acțiune de îndepărtare a bolovanilor din zonă – de pe pereți și de poteca turistică. Astfel joi, din zori de zi până la ora 13 , porțiunea cuprinsă între podul al doilea și al treilea din Cheile Turzii, porțiune unde cărarea turistică urmează malul stâng al defileului, va fi închisă pentru curățare”, au declarat salvamontiștii clujeni.

Defileul Cheile Turzii este un important obiectiv turistic care găzduiește 12 habitate ocrotite, 1.000 de specii de plante și peste 1.000 de specii de animale.


Printre speciile de plante protejate de lege de Cheile Turzii se numără  laleaua de stâncă, tisa, stânjenelul, scorusul argintiu, usturoiul de stâncă, vita-de-vie  sălbatică, vulturica, garofița cu petale albe și ochiul boului de munte.

Cele mai lungi trasee ale Cheile Turzii sunt:


  • Cheile Turzii - Stațiunea Muntele Băișorii (44 de km);
  • Cheile Turzii - Cluj – Napoca, Făget (25 de km);
  • Cheile Turzii - Piatra Secuiului, satul Rimetea (15 km).

Articol scris de Aurel Constantin-Bîrliba

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

URS surprins în Cheile Turzii. Zona de poveste, căutată de turiști

Cheile Turenilor, destinație de weekend pentru iubitorii de aventură și natură

abonare newsletter