Actualitate

Noi reguli pentru șoferii care refuză primirea procesului verbal! Amenda nu mai vine acasă, dacă momentul sancţionării este filmat de către polițist.

Apar noi reguli pentru șoferii care refuză primirea procesului verbal. Aceștia nu vor mai primi amenda acasă, dar doar dacă momentul sancționării este filmat de către polițist cu un mijloc tehnic din dotare.

Amenda nu mai vine acasă, dacă momentul sancţionării este filmat | Foto: IPJ Cluj arhivă Amenda nu mai vine acasă, dacă momentul sancţionării este filmat | Foto: IPJ Cluj arhivă

 

 


Noile prevederi legale privind procedura comunicării procesului-verbal de constatare şi sancționare a contravenției, vizează că unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să comunice la domiciliul contravenientului un exemplar al acestuia.

 


Mai exact, șoferul sancționat și care refuză primirea procesului verbal,  nu o să mai primească amenda acasă, dacă momentul refuzului este înregistrat audio-video de către polițist cu mijloace tehnice din dotare. Mai mult, acest aspect trebuie menționat în cuprinsul documentului de constatare.

Dacă șoferul dorește totuși o copie, va trebuie să facă singur demersurile în acest sens și să solicite emiterea procesului verbal unității din care face parte agentul constatator. 


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ordonanța 84, ordinul care lasă loc de abuzuri și afectează cei mai mulți șoferi. Oameni nevinovați se aleg cu probleme.

Modificări majore în legislaţia rutieră. Șoferii agresivi vor putea fi sancționați în baza imaginilor de pe camerele video de bord.

Ultimele Stiri
abonare newsletter