Actualitate

Haos la Otopeni. Majoritatea zborurilor Tarom de azi au fost anulate

Compania Tarom a anulat mai multe zboruri azi din cauza lipsei piloților. Foarte mulți pasageri au stat cu orele la Aeroportul Otopeni. Câte un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat „inapt de zbor”, dar mai multe surse vorbesc despre un protest „mascat”.

Tarom a anulat mai multe zboruri din cauza „indisponibilității” piloților. Foto: TAROM / Facebook Tarom a anulat mai multe zboruri din cauza „indisponibilității” piloților. Foto: TAROM / Facebook

 

 


Comunicatul oficial al companiei anunță anularea a 10 curse din data de 8 iulie 2024, din cauza „indisponibilității temporare a membrilor echipajului de zbor”. 

 


Fiecare dintre cursele respective a fost anulată deoarece un membru din echipajul fiecărei aeronave s-a declarat „inapt de zbor”. 

Tarom anulează 10 zboruri din cauza lipsei piloților. Protest mascat?

Deciziile individuale ale piloților au fost luate în conformitate cu reglementările în vigoare, pentru a asigura securitatea și confortul pasagerilor și a echipajului, spune compania. 


Cursele anulate până acum sunt: ROT101/2 Otopeni -Cairo- Otopeni, ROT167/8 Otopeni -Beyrut- Otopeni, ROT187/8 Otopeni -Amman-Otopeni, ROT701/2 Otopeni - Iași-Otopeni, ROT621/2 - Otopeni - Oradea-Otopeni, ROT261/2 - Otopeni - Istanbul-Otopeni, ROT231/2 - Otopeni - Budapesta-Otopeni, ROT 301/2 - Otopeni - Frankfurt-Otopeni, ROT361/2 - Otopeni - Amsterdam – Otopeni, ROT 381/2 - Otopeni - Paris-Otopeni.

„Compania traversează astfel o situație fără precedent, iar echipele unite TAROM lucrează pentru identificarea de solutii și protejarea pasagerilor încă de azi noapte. Departamentele Comercial, Ticketing, Call Center și o parte dintre piloți și însoțitorii de zbor sunt în acest moment în mobilizare operațională și iau în calcul rerutări sau alte alternative, timp în care se asigură pasagerilor de pe aeroport cele necesare. Pentru aceste activități s-a alocat deja personal suplimentar”, reiese din comunicatul oficial. 


Potrivit boardingpass.ro, însă, au fost anulate câteva zeci de zboruri. 

Mai multe surse menționeză, sub protecția anonimatului, un protest mascat față de salarizare, mult mai mica decât în alte companii aeriene. 


Pasageri TAROM stau cu orele la Otopeni. Compania anunță „indisponibilitatea temporară a membrilor echipajului de zbor"

Ministrul Sorin Grindeanu a cerut măsuri urgente: „Am solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situația actuală! Echipa managerială, selecționată în baza prevederilor Ordonanței privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia decizii administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje și pentru a preveni repetarea lor!

De aceea, echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM. Accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant și nu pe menținerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuție la buna funcționare a TAROM! Aștept o comunicare publică aplicată și detaliată a Directorului General al TAROM prin care să anunțe soluțiile identificate!”.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Jumătate din angajații TAROM ar putea fi disponibilizați. Ministrul Transporturilor: „Compania trebuie să intre în reorganizare economică”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter