Actualitate

Turiști „împușcați”, într-o țară iubită de români. Cu pistoale cu apă - VIDEO

Turiștii unei capitale iubite de români se confruntă cu un nou „pericol": riscul de a fi „împușcați” de către localnici cu pistoale cu apă.

Localnicii din Barcelona au atacat turiștii cu pistoale cu apă, supărați că sunt prea mulți. Foto: captură Youtube  / The Telegraph Localnicii din Barcelona au atacat turiștii cu pistoale cu apă, supărați că sunt prea mulți. Foto: captură Youtube / The Telegraph

 

 


 

Dacă vă planificați o vacanță în Barcelona, fiți pregătiți pentru o experiență neobișnuită. Turiștii riscă să fie stropiți cu pistoale cu apă de către localnicii nemulțumiți de afluxul masiv de vizitatori.


 

Recent, protestele anti-turism din Barcelona au luat o turnură surprinzătoare. 


Vacanță cu risc în Barcelona: Turiștii stropiți cu pistoale cu apă de protestatari anti-turism

Mii de demonstranți au mărsăluit pe străzile orașului, înarmați cu pistoale cu apă, pe care le-au folosit pentru a „ataca" turiștii și clienții restaurantelor. Imaginile arată protestatari care mărșăluiesc prin oraș, stropind persoanele pe care le consideră vizitatori și certându-se cu clienții teraselor.

Acțiunile demonstranților nu s-au limitat doar la stropirea cu apă. 


Oaspeții hotelurilor au fost împiedicați să părăsească clădirile, militanții blocând ieșirile. 

Protestele vin pe fondul unei nemulțumiri crescânde față de turismul în masă, Barcelona primind peste 12 milioane de turiști în 2023, cu așteptări de creștere pentru acest an.


CITEȘTE ȘI:
Numărul vizitatorilor străini în România, în creștere în primele 5 luni din 2024. Clujul, în topul județelor vizitate de turiști.

Tensiunile au escaladat din cauza mai multor factori. Localnicii sunt frustrați de creșterea costului vieții, în special a chiriilor și a prețurilor locuințelor, pe care o atribuie direct afluxului de turiști. 

În plus, criza apei cauzată de schimbările climatice a adăugat presiune suplimentară asupra relației dintre localnici și vizitatori.

Barcelona în fierbere: Protestatari anti-turism atacă turiștii cu pistoale cu apă

Protestele din Barcelona fac parte dintr-un val mai larg de demonstrații anti-turism care a cuprins Spania în această vară. În Insulele Baleare, mii de oameni au ieșit pe străzile din Menorca și Majorca, cerând un turism mai controlat și sustenabil.

Ca răspuns la aceste nemulțumiri, guvernul spaniol a anunțat măsuri de reglementare a închirierilor pe termen scurt și a celor sezoniere. Ministrul pentru drepturile consumatorilor, Pablo Bustinduy, a declarat că autoritățile vor investiga listările de pe platforme precum Airbnb și Booking.com pentru a verifica legalitatea acestora.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Haos în Italia. Aeroportul Catania, pe care sunt curse şi dinspre România, este închis. Etna face ravagii - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter