Actualitate

600 de porci AU ARS de vii! Fermă din Lita, mistuită de flăcări!

Ferma de porci din Lita, județul Cluj, a fost mistuită de flăcări noaptea trecută. Peste 600 de porci au murit, iar un om a suferit un atac de panică.

Ferma de porci din Lita, mistuită de flăcări | Foto: depositphotos.com Ferma de porci din Lita, mistuită de flăcări | Foto: depositphotos.com

 

 


Un incendiu de mari proporții a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 03.46, la o fermă de porci din localitatea Lita, județul Cluj. Un bărbat de 30 de ani a suferit un atac de panică, iar 612 porci au murit. 

 


Noaptea trecută, pompierii din Turda și Cluj-Napoca au intervenit la un incendiu ce se manifesta la o fermă de porci din localitatea Lita, județul Cluj. De asemene, la acțiune au luat parte și echipajele de la Garda de Intervenție Băișoara. 

Incendiul s-a manifestat generalizat la un singur imobil, de aproximativ 1.000 de mp, flăcările fiind favorizate de materialele combustibile din interior, precum ar fi panourile din plastic care separau boxele unde se aflau porcii, cauza incendiului fiind un scurtcircuit. 


În timpul intervenției, un bărbat de aproximativ 30 de ani a suferit un atac de panică, dar nu a fost necesar transportul la spital. Din nefericire, 612 porci au murit în urma incendiului. 

„Pompierii din cadrul Detașamentelor Turda și 2 Cluj-Napoca au desfășurat, la primele ore ale dimineții, o amplă intervenție pentru a stinge un incendiu care s-a manifestat la o fermă de porci din localitatea Lita. Apelul de urgență a venit la ora 03.46, astfel că imediat s-au deplasat la fața locului echipajele de la Garda de Intervenție Băișoara. 


Din moment ce incendiul se manifesta generalizat la un singur imobil, de aproximativ 1.000 mp, forțele au fost suplimentate. Drept urmare, la misiune au luat parte câte o autospecială de la Turda, respectiv Florești. Flăcările au fost favorizate de materialele combustibile din interior, precum ar fi panourile din plastic care separau boxele unde se aflau porcii. Totodată, acoperișul a fost construit din panouri de tip sandwich. 

Pe parcursul intervenției, un bărbat de aproximativ 30 de ani a suferit un atac de panică, fiind evaluat de către paramedicii SMURD. Ulterior, acesta nu a necesitat transportul la spital. 


Din nefericire, 612 porci nu au putut fi salvați. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit. 

Forțele au revenit la subunitate la ora 05.55.”, a transmis ISU Cluj. 

Potrivit IPJ Cluj, în acest caz au fost demarate cercetări, fiind întocmit un dosar penal pentru distrugere din culpă. 

„La data de 10 iulie a.c., în jurul orei 03.45, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Turda au fost sesizați despre faptul că la o fermă de suine din localitatea Liteni are loc un incendiu.

La fața locului au intervenit pompierii din cadrul I.S.U. Cluj, care au desfășurat o amplă intervenție pentru stingerea incendiului.
Cercetările preliminare derulate au stabilit că în interiorul fermei se aflau la momentul incendiului aproximativ 600 de suine, animalele neputând fi salvate.

Nu au fost persoane rănite în urma evenimentului, iar constucția de tip adăpost a fost distrusă în proporție de 90%.
În cauză au fost demarate cercetări, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul infracțiunii de distrugere din culpă, iar situația se află în atenția A.N.S.V.S.A și a Celulei de Criză de la nivelul Instituției Prefectului - Județ Cluj.”, a transmis IPJ Cluj. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Român arestat în Grecia pentru provocarea unui incendiu, la Rafina. Bărbatul susține că a vrut, de fapt, să stingă focul.

4 copii şi 2 adulţi au murit în urmă cu 2 ani într-un incendiu din Turda. Ultimul copil al acelei familii a murit după 2 ani de chinuri.

abonare newsletter