Actualitate

Pericol major de înec pe litoralul românesc! Gropi uriașe apărute în mare, după lărgirea plajelor.

Turiștii de pe litoralul românesc sunt expuși unui adevărat pericol. După lărgirea plajelor s-au format în mare gropi uriașe.

Gropi uriașe apărute în mare, după lărgirea plajelor | Foto: pixabay.com Gropi uriașe apărute în mare, după lărgirea plajelor | Foto: pixabay.com

 

 


Experții marini atrag atenția turiștilor de pe litoralul românesc asupra gropilor de 12 metri adâncime, formate în urma lărgirii plajelor, acestea reprezentând un adevărat pericol  de înec.

 


Lucrările de lărgire a plajelor au adus cu sine niște gropi uriașe ce pot fi fatale pentru turiștii care au ales să-și petreacă vacanța pe litoralul românesc. În stațiunea Mamaia, gropile au aproximativ trei metri adâncime, în timp ce în Eforie pot ajunge până și la șapte metri, iar în Neptun există gropi și de 12 metri. 

Aceste gropi marine devin extrem de periculoase mai ales când bate vântul, iar curenții marini ajung să fie extrem de puternici. 


În acest context, specialiștii critică decizia ca plajele să fie lărgite acum, în sezon estival, și spun că această măsură trebuia efectuată abia toamna. 

Problema gropilor marine de pe litoral devine una extrem de serioasă și cu atât mai gravă atunci când bate vântul, iar curenții marini sunt și ei extrem de puternici. 


Tocmai de aceea, specialiștii spun că lărgirea plajelor n-ar fi trebuit să fie făcută acum, în timpul sezonului estival, ci mai degrabă amânată până spre toamnă.  

În ultima perioadă au existat mai multe cazuri în care turiștii au căzut în astfel de gropi și au fost salvați în ultimul moment de scafandri. Totuși, a avut loc și o tragedie, un tânăr fiind prins într-o groapă marină și a fost găsit decedat abia după 12 ore de căutări. 


În ultima perioadă, un tânăr a murit la Mangalia după ce a fost dus de curenți și a ajuns pe fundul mării, într-o astfel de groapă marină, iar alte zeci de persoane au fost salvate în ultimul moment de salvamari sau de scafandri.

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Să mai avem încredere în mâncarea de pe litoralul românesc? ANSVSA a aplicat sancțiuni de sute de mii de lei într-o singură săptămână!

Cât a scos din buzunar un român, în medie, pentru o vacanţă pe litoralul românesc? Clujenii, în topul turiștilor care au fost la Marea Neagră

abonare newsletter