Actualitate

Doi interlopi clujeni, urmăriți internaţional pentru trafic de droguri şi spălare de bani! Au fost prinși în Spania.

Doi interlopi clujeni au fost prinși în Spania, fiind urmăriți internațional pentru trafic de droguri și spălare de bani.

Doi interlopi clujeni, urmăriți internaţional pentru trafic de droguri | Foto: pixabay.com Doi interlopi clujeni, urmăriți internaţional pentru trafic de droguri | Foto: pixabay.com

 

 


Doi interlopi clujeni, au fost prinși în localitatea Alicante, Spania, fiind urmăriți internațional pentru trafic de droguri și spălare de bani. 

 


Gheorghe Alin Urcan, din Turda, și Dan Andrei Murășan, din Campia Turzii, județul Cluj, sunt cei doi interlopi care au fost prinși de autoritățile spaniole în Alicante, fiind urmăriți internațional pentru trafic de droguri și spălare de bani. 

Cei doi clujeni sunt liderii unor grupări organizate implicate în trafic de droguri, spălare de bani și operațiuni cu substanțe dopante de mare risc. Aceștia au fost dați în urmărire internațională de către autorități, fiind localizați și reținuți în localitatea Alicante din Spania de către Poliția Națională Spaniolă. 


„La data de 17 iulie 2024, prin coordonarea de la nivelul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, cu sprijinul Atașatului de Afaceri Interne al Poliției Spaniole la București, Unitatea specializată în localizarea persoanelor urmărite din cadrul Poliției Naționale Spaniole a reușit localizare și reținerea, în localitatea Alicante, a doi cetățeni români, urmăriți internațional. 

Pentru unul dintre aceștia există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 6 ani și 7 luni, pentru comiterea unor infracțiuni de trafic de droguri și constituirea unui grup infracțional organizat, iar pentru cel de-al doilea a fost emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, în lipsă, fiind urmărit internațional.


Cele două persoane ar fi liderii unor grupări destructurate prin acțiuni anterioare.

Aceștia urmează a fi aduși în țară, conform procedurilor legale.


Reamintim că, la datele de 2 aprilie 2024, respectiv 9 mai 2024, au fost efectuate două acțiuni de amploare, desfășurate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., prin care au fost destructurate două grupări implicate în trafic de droguri, spălare de bani, operațiuni cu substanțe dopante de mare risc, operațiuni ilegale cu precursori de droguri și grup infracțional organizat, în urma cărora a fost dispusă, de Tribunalul Cluj, măsura arestării preventive, față de 18 persoane.

De asemenea, au fost confiscate și cantități importante de substanțe anabolizante, dar și precursori de droguri și substanțe cu efect psihoactiv, precum și peste 1.700.000 de lei, 400.000 de euro și 7 autoturisme, cu o valoare estimată de peste 600.000 de euro.”, se arată în comunicatul Poliției Române. 

Doi interlopi clujeni, urmăriți internaţional pentru trafic de droguri | Foto: captură Poliția Română 
Doi interlopi clujeni, urmăriți internaţional pentru trafic de droguri | Foto: captură Poliția Română 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nouă români au fost reținuți în Italia. Figurau ca asistați social, dar erau escroci „de milioane”.

Cinci români au furat 300.000 de dolari în SUA, în doar câteva secunde! Anchetatorii americani sunt uluiți de modul de operare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter