Actualitate

Mesaj RO-alert: Soldații ruși au atacat cu drone granița României!

Mesaj RO-alert pentru locuitorii din Tulcea. Soldații ruși au atacat cu drone granița României.

Soldații ruși au atacat cu drone granița României | Foto: Laurentiu Radulescu - Facebook Soldații ruși au atacat cu drone granița României | Foto: Laurentiu Radulescu - Facebook

 

 


Locuitorii din Tulcea au primit noaptea trecută o avertizare Ro-alert, după ce soldații ruși au atacat cu drone granița României. 

 


Noaptea trecută, în jurul orei 02.20, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a emis un mesaj RO-alert pentru locuitorii zonei de nord a județului Tulcea, după ce soldații ruși au atacat cu drone portul Ismail, la granița României. 

„Structurile de apărare a teritoriului țării, dar și cele de ordine publică sunt pregătite să ofere tot suportul necesar persoanelor care solicită acest lucru și, încă o dată facem precizări asupra faptului că nu zone din teritoriul nostru sunt vizate de atacurile Federației Ruse.


Menționăm faptul că în cursul nopții trecute au fost 10 apeluri la numărul unic de urgență 112 privind sunetul produs de explozii. Cele mai multe apeluri au fost din municipiul Tulcea, iar acestea semnalau faptul ca se aud explozii dar au fost și apeluri prin care cetățenii solicitau informații, iar operatorii dispeceratului din cadrul Inspectoratul pentru Situații de Urgență "DELTA" al județului Tulcea le-au oferit toate informațiile solicitate pentru a înțelege că ceea ce aud se întâmplă pe teritoriul ucrainean", a transmis IGSU.

Localitățile din județul Tulcea pentru care a fost emis mesajul ro-alert sunt: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C A Rosetti, Sulina.


În jurul orei 03:46, alertă aeriană a încetat. Nici la această oră nu se știe ce tip de drone au folosit rușii, iar imaginile apărute în spațiul public au fost realizate din satul Plauru, la o distanță de 400-500 de metri de țărmul unde rușii lovesc constant. În același timp, ucrainienii nu au dat nici o informație suplimentară referitoare la acest atac. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Incendiu la un depozit de petrol din Rusia după un atac cu o dronă ucraineană. VIDEO

„Nu există cuvinte pentru așa ceva". Reacții după ce Rusia i-a atacat pe cei mai vulnerabili: copiii bolnavi de cancer - VIDEO

abonare newsletter