Actualitate

Cetățean străin, prins în flagrant la Cluj în timp ce vindea droguri aduse din Italia! FOTO/VIDEO

Un cetățean străin a fost prins în flagrant în Cluj-Napoca în timp ce vindea droguri aduse din Italia.

Cetățean străin, prins în flagrant la Cluj în timp ce vindea droguri aduse din Italia | Foto: diicot.ro Cetățean străin, prins în flagrant la Cluj în timp ce vindea droguri aduse din Italia | Foto: diicot.ro

 

 


 

 


Un cetățean străin a fost prins în flagrant de DIICOT în Cluj-Napoca în timp ce vindea droguri aduse din Italia. 

 


Procurorii DIICOT au decis reținerea unui cetățean străin, după ce acesta a fost prins în flagrant în timp ce vindea în Cluj-Napoca droguri aduse din Italia. 

În urma percheziției la adresa unde era cazat cetățeanul străin, au fost identificate și ridicate 43 grame cocaină, un cântar electronic, obiecte purtând urme de substanță, dar și alte mijloace de probă. 


Din cercetările efectuate până acum, se pare că cetățeanul străin ar fi procurat cocaina din Italia și ar fi introdus-o în țară prin intermediul unei firme de curierat și ar fi urmat ca în ziua în care a fost prins de procurorii DIICOT să comercializeze 100 grame cocaină în Cluj-Napoca pentru suma de 6.500 euro. 

În cele din urmă, acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. 


Cetățean străin, prins în flagrant la Cluj în timp ce vindea droguri aduse din Italia | Foto: diicot.ro

„La data de 25.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reținerea unui inculpat (cetățean străin), cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Măsura a fost luată după ce, în aceeași zi,  acesta a fost prins in flagrant pe raza municipiului Cluj Napoca, în timp ce comercializa cantitatea de 100 grame cocaină, pentru suma de 6.500 de euro.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, inculpatul a procurat drogul de mare risc din Italia și l-a introdus în țară prin intermediul unei firme de curierat. Geanta în care se afla ascunsă cocaina a fost ridicată de acesta de la un punct de lucru al societății de transport situat în municipiul Botoșani.

Materialul probator administrat în cauză a  mai relevat că  pe parcursul anului 2023, acesta a vândut în mai multe rânduri cocaină cu suma de 45 euro pentru un gram.

În urma percheziției efectuate la adresa din județul Cluj unde se cazase  inculpatul,  au fost identificate și ridicate 43 grame cocaină (drog de mare risc), un cântar electronic, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Astăzi,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Hunedoara a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală precum și de prezumția de nevinovăție.”, se arată în comunicatul DIICOT. 

Cetățean străin, prins în flagrant la Cluj în timp ce vindea droguri aduse din Italia | Foto: diicot.ro


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un clujean, traficant de droguri, și-a modificat amprentele, și-a injectat botox și a slăbit pentru a nu fi descoperit, dar în zadar. A fost prins în Spania!

Traficant de droguri, prins în flagrant în Cluj. Peste 21 kg de droguri, descoperite la domiciliul bărbatului.

abonare newsletter