Actualitate

Regulile de la aeroport care ne încurcă pe aproape toți

Un nou sondaj dezvăluie cele mai des neînțelese reguli aeroportuare care îi încurcă pe turiști. Câte dintre ele vă derutează?

O serie de reguli încurcă turiștii când călătoresc cu avionul. Foto: London City Airport O serie de reguli încurcă turiștii când călătoresc cu avionul. Foto: London City Airport

 

 


Un nou studiu realizat de Vape Globe dezvăluie că majoritatea britanicilor sunt încă nedumeriți de multe dintre regulile din aeroporturi, chiar și cei care călătoresc frecvent. 

 


Cercetarea arată că până la 90% dintre britanici au avut probleme cu unele reguli comune de zbor.

Una dintre cele mai mari confuzii se referă la mâncare. Doi din trei britanici (67%) cred, în mod eronat, că este ilegal să-și aducă propria mâncare la aeroport. În realitate, acest lucru este perfect acceptabil.


Top reguli de zbor neînțelese: De la mâncare proprie la părăsirea aeroportului

Regulile privind lichidele rămân o sursă de nelămurire pentru mulți. O treime dintre respondenți nu cunosc limita corectă pentru lichidele permise în bagajul de mână.

Vaparea și fumatul sunt alte subiecte care provoacă confuzie. Un procent alarmant de 80% dintre cei intervievați au răspuns greșit la întrebările despre transportul țigărilor electronice. Mulți cred că acestea pot fi puse în bagajul de cală, când de fapt trebuie trecute prin punctul de securitate în bagajul de mână, sigilate într-o pungă de plastic transparentă. Mai îngrijorător, 10% dintre britanici cred că vapatul în avion este legal.


În ceea ce privește țigările, jumătate dintre britanici cred încă că pot cumpăra oricâte țigări duty-free doresc, ignorând limitele existente per persoană, conform Mirror. De asemenea, unul din zece crede greșit că poate pune brichete în bagajul de cală, deși acest lucru este interzis.

CITEȘTE ȘI:
Pana informatică de la Microsoft a blocat unele zboruri de pe Aeroportul Cluj. Întârzieri de până la 3 ore.

Regulile de părăsire a aeroportului sunt, de asemenea, o sursă de confuzie. 78% dintre britanici nu știu dacă pot părăsi aeroportul în timpul unei escale, iar aproape 90% nu știu că pot ieși și reintra în aeroport după ce au făcut check-in-ul.


Misterele din aeroport: Ce reguli încă ne încurcă când călătorim cu avionul?"

Pe de altă parte, britanicii par să fie bine informați în ceea ce privește ora corectă de check-in (86% știu regulile), limitele de alcool pe persoană (93% sunt informați) și regulile privind permisele de îmbarcare (88% le cunosc).

Experții recomandă călătorilor să se informeze bine înainte de a pleca în călătorie și să împacheteze cu atenție, în special când vine vorba de produse alternative cu nicotină, pentru a evita problemele la securitatea aeroportului.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Etna se dezlănțuie! Aeroportul din Catania, paralizat de cenușa vulcanică - VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter