Actualitate

Doi cetățeni străini, reținuți de DIICOT Cluj pentru trafic de substanțe dopante. Ce au descoperit anchetatorii?

Doi cetățeni străini au fost reținuți de procurorii DIICOT Cluj pentru trafic de substanțe dopante.

Doi cetățeni străini, reținuți de DIICOT Cluj pentru trafic de substanțe dopante|Foto: IPJ Cluj Doi cetățeni străini, reținuți de DIICOT Cluj pentru trafic de substanțe dopante|Foto: IPJ Cluj

 

 


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, împreună  cu procurorii DIICOT Cluj, au documentat activitatea infracțională a două persoane (cetățeni străini), cercetate pentru efectuarea de operațiuni ilegale privind circulația substanțelor dopante cu grad de mare risc și a produselor care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc. 

CITEȘTE ȘI: 
Cetățean străin, prins în flagrant la Cluj în timp ce vindea droguri aduse din Italia! FOTO/VIDEO

De asemenea, după cum arată datele din anchetă, în sarcina uneia dintre acestea s-a reținut și comiterea infracțiunii de deținere de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept.


Sute de colete de substanțe dopante cu grad mare de risc, expediate în țară

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat faptul că, în perioada 2023 – 2024, cele două persoane ar fi procurat, deținut și vândut, în mod repetat, substanțe dopante cu grad de mare risc, produsele fiind expediate, atât în țară, cât și în străinătate, prin intermediul unor firme de curierat. 

Doi cetățeni străini, reținuți de DIICOT Cluj pentru trafic de substanțe dopante|Foto: IPJ Cluj

„Din probatoriul administrat a reieșit că una dintre persoanele în cauză ar fi trimis către clienți, în intervalul de timp menționat, 240 de colete”; informează, miercuri, IPJ Cluj. 


În urma celor 6 percheziții efectuate luni, în municipiul București și în județul Ilfov, au fost descoperite și ridicate 1.035 de flacoane și 768 de fiole cu substanțe dopante cu grad de mare risc, 10 kilograme de comprimate conținând ostarină, 15 kilograme de materie primă pentru fabricarea substanțelor dopante, 985 de flacoane de somatropin, 5.200 de comprimate având în compoziție substanțe dopante, 39 de cutii cu ambalaje, dopuri si recipiente pentru ambalare, peste 5.000 de flacoane, 19 cutii conținând etichete și role de ambalat și 2 aparate mecanice de tip farmaceutic destinate producerii și ambalării substanțelor.         

De asemenea, au fost ridicați 33.510 euro și 7.000 de lei, diferite înscrisuri, precum și alte mijloace de probă.


sursa: IPJ Cluj

„În locuința uneia dintre persoanele cercetate, a fost descoperită și o cantitate de canabis (drog de risc), pe care aceasta ar fi deținut-o, fără drept, în scopul consumului propriu”, informează sursa citată. 

În cursul zilei de ieri, 30 iulie, procurorii DIICOT Cluj au dispus reținerea celor două persoane, pentru 24 de ore, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traficant de droguri, prins în flagrant în Cluj. Peste 21 kg de droguri, descoperite la domiciliul bărbatului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter