Actualitate

Un fost campion mondial la culturism și un admirator al fraților Tate, arestați la Cluj intr-un dosar de trafic de substanțe dopante

Procurorii DIICOT Cluj au reținut doi cetățeni străini, inclusiv un fost campion mondial la culturism, pentru trafic de substanțe dopante.

Doi cetățeni străini, reținuți de DIICOT Cluj pentru trafic de substanțe dopante|Foto: IPJ Cluj Doi cetățeni străini, reținuți de DIICOT Cluj pentru trafic de substanțe dopante|Foto: IPJ Cluj

 

 


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, împreună  cu procurorii DIICOT Cluj, au documentat activitatea infracțională a două persoane (cetățeni străini), cercetate pentru efectuarea de operațiuni ilegale privind circulația substanțelor dopante cu grad de mare risc și a produselor care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc.

CITEȘTE ȘI: 
Doi cetățeni străini, reținuți de DIICOT Cluj pentru trafic de substanțe dopante. Ce au descoperit anchetatorii?

„Dispune arestarea preventivă a inculpaților B.J. și Z.D. pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30 iulie 2024 și până în 28 august 2024, inclusiv. (...). Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la pronunțare”, se arată pe portalul instanței de justiție. 


sursa: DIICOT Cluj

Fost campion la culturism, reținut de DIICOT Cluj

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioada 2023 – 2024, inculpații au procurat, deținut și vândut, în mod repetat, substanțe dopante cu grad de mare risc,  produsele fiind expediate atât în țară, cât și în străinătate prin intermediul unor firme de curierat. Din probatoriul administrat a reieșit că unul dintre inculpați a trimis către clienți, în intervalul de timp menționat, un număr de 240 de colete”, potrivit DIICOT Cluj.

Zambaldi Davide nu e la prima abatere, în contextul în care acesta a mai avut probleme cu legea în trecut. Astfel, în urmă cu zece ani, în locuința lui Davide Zambaldi, fost campion mondial la culturism (2010), au fost găsite peste 50.000 euro, venituri probabile din activitatea ilicită.


Fost campion mondial la culturism, arestat pentru trafic de substanțe dopante|corriere.it

În 2014, poliția din Italia a destructurat o rețea care furniza substanțe dopante pentru sportivi, iar printre cei arestatți s-a regăsit și Zambaldi Davide. 

Operațiunea desfășurată de Poliția Financiară din Malpensa (Varese) a dezmembrat o organizație care importa în Italia droguri dopante achiziționate din străinătate, destinate în special sportivilor de sală. 


Zambaldi a fost acuzat atunci de administrarea rețelei de comerț ilegal cu steroizi, obținute și prin intermediul site-urilor web. De la domiciliul acestuia au fost ridicate 51.500 de euro numerar, venituri probabile ale activității ilicite. 

„Medicamente” pe internet, pentru sportivi

Medicamentele erau achiziționate prin internet din țările Europei de Est, Grecia, China și Regatul Unit. Acestea au fost ulterior expediate la aeroportul Malpensa și apoi distribuite consumatorilor din întreaga Italie. 


Pe lângă Zambaldi, în urma acțiunii desfășurate în 2014 de politția din Italia, a mai fost arestat un culturist din Florența, care comercializa steroizi prin magazinul său de suplimente alimentare „naturiste”. Printre cei investigați s-au numărat pasionați de culturism care au luat substanțe dopante pentru a se antrena pentru competițiile naționale, inclusiv antrenori personali, proprietari de săli de sport și un instructor de schi din Bolzano, potrivit Corriere della Serra.

sursa: DIICOT Cluj

Poliția Financiară a blocat atunci 30 de site-uri web înregistrate în străinătate, folosite pentru vânzarea de substanțe ilegale în Italia. 

Admirator al fraților Tate, pe mâna polițiștilor

Un alt bărbat reținut de DIICOT Cluj, B.J. (Beretta Jacopo), activează în domeniul serviciilor de pază și protecție, iar potrivit profilului disponibil pe rețelele de socializare, este un admirator al fraților Tate. 

Beretta Jacopo alături de unul din frații Tate|Foto: Facebook

CITEȘTE ȘI: 
Unul din interlopii din Cluj care obligau fetele să facă materiale porno e un apropiat al fraților Tate

„În urma celor 6 percheziții efectuate în municipiul București și pe raza județului Ilfov au fost identificate și ridicate 1035 flacoane și 768 fiole cu substanțe dopante cu grad de mare risc, 10 kilograme comprimate conținând ostarină, 15 kilograme materie primă pentru fabricarea substanțelor dopante, 985 flacoane somatropin, 5200 comprimate având în compoziție substanțe dopante, 39 de cutii cu ambalaje, dopuri si recipiente pentru ambalare, peste 5.000 flacoane, 19 cutii conținând etichete și role de ambalat și 2 aparate mecanice de tip farmaceutic destinate producerii și ambalării substanțelor”, se arată în informarea publicată de DIICOT.  

Unul din cei doi traficanți de substanțe dopante, reținut de DIICOT Cluj|sursa: Facebook

De asemenea, au fost ridicate sumele de 33.510 euro și 7.000 lei, diferite înscrisuri, precum și alte mijloace de probă.

sursa: DIICOT Cluj

În locuința unuia dintre inculpați a fost identificată și o cantitate de canabis (drog de risc) deținută de acesta fără drept, în scopul consumului propriu.

În cursul zilei de ieri,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei doi inculpați au fost arestați pentru 30 de zile. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Doi cetățeni străini, reținuți de DIICOT Cluj pentru trafic de substanțe dopante. Ce au descoperit anchetatorii?

Ultimele Stiri
abonare newsletter