Actualitate

Tichete sociale pentru mamele vulnerabile. La ce pot fi folosite?

Mamele vulnerabile pot beneficia de tichete sociale. Iată la ce pot fi folosite.

Tichete sociale pentru mamele vulnerabile | Foto: pixabay.com Tichete sociale pentru mamele vulnerabile | Foto: pixabay.com

 

 


 

Mamele vulnerabile pot beneficia din acest an de tichete sociale în valoare de 2.000 de lei. Ordinului care prevede acest sprijin a fost publicat în Monitorul Oficial.


 

Femeile care fac parte dintr-o categorie vulnerabilă și care au născut începând cu data de 12 aprilie 2024 pot beneficia de tichete sociale în valoare de 2.000 de lei care pot fi folosite pentru cumpărarea de produse destinate îngrijirii nou-născutului. Programul se va desfășura timp de patru ani, iar tichetul se va acorda o singură dată pentru fiecare nou-născut. 


Beneficiarele tichetelor sociale:

- Mamele beneficiare ale venitului minim de incluziune
- Mamele cu dizabilități
- Mamele în situații critice (calamități, violență domestică etc.)
- Mamele fără acte de identitate
- Mamele minore
- Mamele cetățeni străini sau apatrizi din zone de conflict.

Tichetele sociale pot fi acordate și reprezentanților legali

Tichetele vor fi distribuite de autoritățile locale, cu un termen de 90 de zile pentru ridicarea acestora.


În cazul în care copilul este lipsit, temporar sau permanent, de ocrotirea mamei în primele 3 luni de la naşterea copilului, tichetul social pe suport electronic poate fi acordat reprezentantului legal care poate fi tatăl copilului sau altă persoană desemnată, în condițiile legii, să fie reprezentant legal al copilului. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cristina Burciu, deputat PNL de Cluj: „Categoriile vulnerabile ale populației vor primi tichete pentru alimente și mese calde”

Anunț important pentru toți românii. Tichetele de masă vor fi excluse din plafonul de 4.000 de lei pentru facilități la salarii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter