Actualitate

Alți doi sportivi români și-au anunțat retragerea! Ionela și Marius Cozmiuc spun „la revedere” canotajului.

Alți doi sportivi români și-au anunțat retragerea, după participarea la Jocurile Olimpice. Ionela și Marius Cozmiuc spun „la revedere” canotajului.

Ionela și Marius Cozmiuc spun „la revedere” canotajului | Foto: Ionela Cozmiuc - Facebook Ionela și Marius Cozmiuc spun „la revedere” canotajului | Foto: Ionela Cozmiuc - Facebook

 

 


 

Alți doi sportivi români și-au anunțat retragerea, după participarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Ionela și Marius Cozmiuc spune „la revedere” canotajului.


 

Au reușit să scrie istorie în sportul românesc și să poarte drapelul României la Jocurile Olimpice, la Campionatele Mondiale, dar și la cele Europene, ducând sportul românesc la un alt nivel. Chiar și cu toți acești ani minunați pe care Ionela și Marius Cozmiuc i-au oferit României, cei doi vor să se retragă în liniște din canotaj. 


Cei doi au luptat ani mulți pentru a pune canotajul românesc pe piedestalul sportului mondial și au reușit această performanță incredibilă, ultima reușită a sportivilor noștri având loc chiar la Jocurile Olimpice de la Paris. Au cunoscut succesul, l-au îmbrățișat și ni l-au oferit și nouă, făcându-ne mândri cu fiecare apariție. Acum, Marius și Ionela au decis că este momentul să se retragă. 

Citește și:
Decizie drastică în sportul românesc! Sabrina Voinea și-a anunțat retragerea din gimnastică.

„În urmă cu 2-3 ani am avut un gând de a ne retragem însă Ionela mi-a spus «Vreau să rămânem până la această olimpiadă pentru că vreau să obțin și eu medalia olimpică. Tu ai obținut-o, dar vreau să o obțin și eu pe a mea»”


Iată că Ionela s-a ținut curând și a cucerit argintul la dublu vâsle, categoria ușoară, alături de Gianina van Groningen, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris. Pe de altă parte, Marius Cozmiuc a ajuns pe locul 5 în finala de 8+1 rame de această dată. Chiar și așa, Marius are deja o medalie olimpică, aducând acasă argintul de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

„Dacă ar fi să o iau de la capăt știind cât de greu e și prin tot ce am trecut, aș spune da fără să stau pe gânduri. Nu ne place să spunem că am sacrificat ceva, pentru că atunci când faci un lucru de drag, acesta nu mai este un sacrificiu. 


Ionela și Marius Cozmiuc au adunat 19 medalii de la marile competiții, dintre care ea are 8 medalii, fiind triplă campioană mondială și triplă campioană europeană și a participat și la două ediții de Jocuri Olimpice. Marius, soțul acesteia are 11 medalii, fiind dublu campion european, campion mondial și vicecampion la Tokyo 2020. 

Mai mult decât atât, cei doi sunt primul cuplu căsătorit purtător de drapel la o ediție a Jocurilor Olimpice. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

România a cucerit aurul la canotaj - opt plus unu feminin, la Jocurile Olimpice 2024

Victorie ULUITOARE a lui David Popovici! AUR în proba de 200 metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris

Ultimele Stiri
abonare newsletter