Actualitate

Noi lucrări de asfaltare pe drumul județean dintre Plopi și Gura Râșca. Investiție de peste 5 milioane de lei.

Noi lucrări de asfaltare pe drumul județean dintre Plopi și Gura Râșca. Investiție de peste 5 milioane de lei.

Noi lucrări de asfaltare pe drumul județean dintre Plopi și Gura Râșca | Foto: Consiliul Județean Cluj Noi lucrări de asfaltare pe drumul județean dintre Plopi și Gura Râșca | Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


 

Au început lucrările de asfaltare pe drumul județean dintre localitățile Plopi și Gura Râșca. Investiția demarată de Consiliul Județean Cluj ajunge la peste 5 milioane de lei. 


 

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere și asfaltare pe drumul județean ce trece prin localitățile Plopi și Gura Râșca. Investiția autorităților ajunge la peste 5 milioane de lei. Lucrările se desfășoară pe lotul 2 al drumului județean DJ107N. Acestea au drept principal scop asigurarea unei circulații rutiere normale, în condiții de deplină siguranță.


Câți kilometri de drum urmează să fie asfaltați?

Potrivit consiliului județean, lucrările de întreținere vor duce la asfaltarea a 7,5 kilometri cuprins între pozițiile kilometrice 21+000 și 28+612, acestea urmând a se finaliza cu asfaltarea întregului tronson vizat. Lucrările de întreținere au o valoare de 5.342.598,40 lei, suma provenind în totalitate din bugetul Consiliului Județean. 

Importanța întreținerii acestui drum vine și deoarece acesta face legătura între mai multe localități clujene, după cum declară și președintele consiliului județean, Alin Tișe. „Sunt lucrări importante, pentru că vorbim de un drum care face legătura între Someșu Rece, Valea Ierii și Băișoara, un drum important în ceea ce privește dezvoltarea turismului, a sporturilor și a activităților montane în județul Cluj.”


Lucrările cuprind întreținerea părții carosabile și refacerea părților deteriorate, lucrări de asigurare a scurgerii apelor prin curățarea șanțurilor și a rigolelor, montare și înlocuire de podețe tubulare și parapete metalice, șanțuri și rigole pavate, realizarea de accese la proprietăți, asigurarea esteticii rutiere pentru vizibilitate și așternerea stratului de balast stabilizat și covorul asfaltic. 

Articol scris de Alina Petric
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Lucrări de asfaltare între străzile Dumitru Tăuţan şi DN1 din Florești. Vor fi impuse restricţii de circulaţie.

CTP Cluj-Napoca anunță modificarea și suspendarea unor linii de troleibuze ca urmare a lucrărilor executate pe str. T. Vuia

Ultimele Stiri
abonare newsletter