Actualitate

A fost prelungit codul galben de caniculă la Cluj. Maximele vor ajunge la 37 de grade.

Codul galben de caniculă a fost prelungit pentru judeţul Cluj. Temperaturi cuprinse între 35 și 37 de grade Celsius.

A fost prelungit codul galben de caniculă la Cluj | Foto: Emil Boc - Facebook A fost prelungit codul galben de caniculă la Cluj | Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a emis miercuri încă o avertizare de cod galben de caniculă. Avertizarea vizează și județul Cluj.

 


Potrivit prognozei actualizate, codul galben de caniculă a fost prelungit şi pentru vineri, 16 august.

CITEŞTE ŞI
Județul Cluj, sub COD GALBEN de caniculă și disconfort termic. Maximele vor ajunge la 37 de grade Celsius.

Vineri (16 august), în nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei și în nordul Olteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.


A fost prelungit codul galben de caniculă la Cluj | Foto: meteoromania.ro

Cum ne protejăm de caniculă?

Căldura excesivă poate afecta grav organismul, iar medicii ne sfătuiesc să luăm o serie de măsuri de protecție pe durata zilelor caniculare. 

„Iulie-august sunt vârfurile de caniculă. (Cum ne protejăm de caniculă? - n.red.) În primul rând este evitarea orelor de expunere la soare. De obicei sunt mult mai puternice razele solare după ora 13:00, deci 10:00-18:00 ar trebui stat în casă cât se poate. Îmbrăcăminte cât mai lejeră, deschisă la culoare, să nu fie negru și cenușiu pentru că păstrează caloric mult mai mult și se supraîncălzește corpul. Hidratare corectăRespectarea tratamentelor pentru că mulți sunt diabetici sau tratament cronic post accident vascular cerebral, cardiologic. Fructe, legume, mai puține alimente grase. Și neapărat protecția solară”, potrivit recomandărilor făcute de Horia Simu, managerul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Lista cişmelelor cu apă potabilă şi spaţiile de răcorire pe vreme de caniculă, în Cluj-Napoca

Sfatul medicului: Cum ne protejăm de caniculă? Atenție, cardiaci, e periculos la soare!

Sfatul medicului: Cum ne protejăm de arsurile solare? Atenție, părinți, pielea copiilor este foarte sensibilă la arsuri solare!

abonare newsletter