Actualitate

Emil Boc, despre momentul lui Nicolae Furdui Iancu de la Untold: „Mă bucur că a fost inclus în festival şi că tinerii nu-şi uită rădăcinile.”

„Deșteaptă-te, române!” și „Din Țara Moților” au răsunat, în ultima seară de Untold, pe scena principală. Nicolae Furdui Iancu a oferit celor prezenți un moment autentic românesc.

Nicolae Furdui Iancu, la Untold | Foto: monitorulcj.ro Nicolae Furdui Iancu, la Untold | Foto: monitorulcj.ro

 

 


Emil Boc, primarul Clujului, a declarat că momentul lui Nicolae Furdui Iancu de la Untold a fost primit bine de către cei prezenţi la festival. El a spus că se bucură că tinerii nu şi-au uitat rădăcinile. 

 


„Vreau să felicit organizatorii pentru momentul de apreciere Avram Iancu, prin Furdui Iancu. Este anul Avram Iancu. Mă bucur că aceşti tineri nu uită rădăcinile, ADN-ul pe care îl au. Mă bucur că au inclus într-un festival, care la prima vedere nu are prea multă legătură cu dimensiunea istorică, un asemenea moment şi a fost extrem de bine primit. Am primit multe critici pentru faptul că a durat puţin. A fost un moment bine primit şi voi încuraja de fiecare dată să se introducă dimensiunea istorică. Eu cred că un patriot adevărat aşa trebuie să se comporte. A fi patriot nu înseamnă a fi împotriva cuiva, ci să pui în valoare tradiţiile populare”, a declarat Emil Boc, la un post de radio local. 

Nicolae Furdui Iancu, pe Cluj Arena

Evenimentul, susținut de către ansamblurile folclorice „Dor Transilvan” și „Mugur de Dor” ale Companiei de Transport Public, împreună cu celebrul interpret de muzică populară Nicolae Furdui Iancu, a fost ceva inedit.


Timp de 15 minute, pe scena mare Untold amenajată pe Cluj Arena au răsunat cântece patriotice interpretate de Nicolae Furdui Iancu și orchestra Dor Transilvan.

CITEŞTE ŞI
„Din Țara Moților” am venit...la Untold! Nicolae Furdui Iancu, cântece patriotice pe Cluj Arena.

Momentul dedicat eroului național Avram Iancu s-a încheiat cu o demonstrație de dans popular prezentată de ansamblurile „Dor Transilvan” și „Mugur de Dor” pe un mixaj de muzică populară și muzică electronică, coregrafia momentului fiind realizată de coregraful Dacian Gălățan.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Libertate de exprimare de ambele părți ale gardului Untold. Tinerii sunt așteptați cu Biblii!

Steve Aoki, DJ-ul cu aruncatul torturilor, moment inedit pe Cluj Arena, în prima zi la Untold

Ultimele Stiri
abonare newsletter