Actualitate

ÎPS Teodosie continuă declarațiile controversate: „Bolile psihice ale copiilor au strânsă legătură cu păcatele părinților”.

ÎPS Teodosie a făcut noi declarații controversate, spunând că „bolile psihice ale copiilor au strânsă legătură cu păcatele părinților”

ÎPS Teodosie face noi declarații controversate | Foto: Arhiepiscopia Tomisului - Facebook ÎPS Teodosie face noi declarații controversate | Foto: Arhiepiscopia Tomisului - Facebook

 

 


 

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, s-a făcut din nou remarcat printr-o afirmație controversată, susținând că bolile psihice sunt „slăbiciuni” și că în cazul afecțiunilor copiilor, acestea au legătură cu păcatele părinților. 


 

De asemenea, acesta susține că bolile psihice sunt „slăbiciuni” care pot fi declanșate de „unele momente” din viață, precum panica sau o sperietură. 


„Sunt rugăciuni chiar consacrate şi arată că omul se poate ridica deasupra acestor slăbiciuni, pentru că bolile psihice au o strânsă legătură cu trăirea omului, pentru că copii au legătură strânsă cu păcatele părinţilor. Anumite momente din viaţă, sperietura, panica, pot duce la boală psihică şi sigur, sunt atât de diversificate aceste boli psihice”, a afirmat arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea.

Totuși, acesta spune că cei care s-au rugat cu „hotărâre, jertfă şi dragoste” au primit mai mult ajutor decât ar fi primit din partea tratamentului medical specific pentru aceste afecțiuni. 


„Şi, trebuie să spun, mulţi din cei ce au putut să vină cu toată hotărârea, cu jertfa şi cu dragostea de a se ruga lui Dumnezeu şi a primi ajutor au primit mai mare ajutor prin rugăciune decât prin anumite medicamente pentru neajunsurile psihice şi Dumnezeu biruieşte orice neputinţă”, a adăugat Teodosie.
 
Afirmaţiile Arhiepiscopului Tomisului au fost făcute în contextul în care acesta a fost întrebat, la postul de radio unde participă săptămânal la o emisiune, ce rugăciuni se spun pentru bolile psihice. Teodosie nu a precizat însă, la modul concret, care sunt rugăciunile care trebuie spuse de către sau pentru cei bolnavi psihic.

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

ÎPS Teodosie susţine că rugăciunile fumătorilor nu se iau în considerare: „Fumatul este păcat împotriva firii”

ÎPS Teodosie, noi declaraţii controversate: „Femeia căsătorită trebuie să poarte o pălărie, nu să umble cu capul descoperit”

Ultimele Stiri
abonare newsletter