Actualitate

Atenționare meteo. Clujul, sub Cod galben de caniculă și disconfort termic ridicat.

Meteorologii au emis o atenționare meteo Cod galben de caniculă pentru județul Cluj și mai multe regiuni din nord-vestul și sud-vestul țării.

Județul Cluj, vizat de o atenționare meteo Cod galben de caniculă|Foto: Depositphotos.com Județul Cluj, vizat de o atenționare meteo Cod galben de caniculă|Foto: Depositphotos.com

 

 


Sâmbătă și duminică (31 august-1 septembrie), județul Cluj este vizat de o avertizare meteo de disconfort termic ridicat. 

Maxime termice de până la 36 de grade

În Banat, Crișana, Maramureș, vestul Olteniei și nord-vestul Transilvaniei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru finalul lunii august și începutul lunii septembrie (7...10 grade peste mediile multianuale). 


CITEȘTE ȘI: 
Temperaturi în creștere și maxime de 35 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj.

Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. 

Sursa: ANM

Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade, iar pe arii restrânse nopțile vor fi tropicale, cu minime de 17...22 de grade.


Canicula va persista și săptămâna viitoare.

„Săptămâna viitoare în vestul și sud-vestul teritoriului și local în rest se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în timpul după-amiezilor”, informează Administrația Națională de Meteorologie. 


De asemenea, zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea se află până duminică dimineaţă sub coduri galben şi portocaliu de ploi abundente şi vijelii.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News
Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Temperaturi în creștere și maxime de 35 de grade. Prognoza meteo pentru Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter