Actualitate

Două autobuze, transformate în opere de artă urbană în cadrul unui concurs internațional de graffiti. Lucrări de artă în timp real, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Opere de artă urbană, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Elevi din România, Franţa și Albania transformă două mijloace de transport în comun în lucrări de artă murală.

Live performance de artă stradală în Piața Unirii din Cluj-Napoca|Foto: Municipiul Cluj-Napoca-Facebook Live performance de artă stradală în Piața Unirii din Cluj-Napoca|Foto: Municipiul Cluj-Napoca-Facebook

 

 


Două autobuze din Cluj-Napoca vor deveni lucrări murale mobile, în cadrul festivalului-concurs „Murals of Youth”, care se desfășoară la Cluj-Napoca în perioada 30 august – 1 septembrie.

Două autobuze, transformate în opere de artă urbană, în Piața Unirii din Cluj-Napoca|Foto: Municipiul Cluj-Napoca-Facebook

Live performance de artă stradală în Piața Unirii din Cluj-Napoca

10 elevi din România, Franţa și Albania își exprimă măiestria, transformând două autobuze ale Companiei de Transport Public din Cluj-Napoca în opere de artă urbană. După încheierea competiției, mijloacele de transport în comun vor putea fi admirate pe traseu.


Autobuze folosite drept „pânze” de artiștii murali|Foto: Municipiul Cluj-Napoca-Facebook

Astfel, cele două autobuze vor fi folosite ca pânze de artiștii murali, iar până la încheierea concursului cei care doresc pot urmări în timp real transformarea mijloacelor de transport public în lucrări de artă urbană.   

sursa: Municipiul Cluj-Napoca-Facebook

„Acest tip de performance live oferă o experienţă captivantă atât pentru artişti, cât şi pentru spectatori, care vor putea vedea cum o idee prinde viaţă, linie cu linie şi culoare cu culoare. Pictarea acestor autobuze nu este doar un act artistic, ci şi un mod de a aduce arta în spaţiul public într-o formă accesibilă şi dinamică, mai ales că autobuzele vor continua să circule prin oraş, ca adevăraţi mesageri, galerii mobile de artă”, arată profesorul-organizator Sergiu Georgian Mazerschi.


În plus, în cele trei zile ale festivalului-concurs, cei 10 elevi de liceu selectaţi din România, Franţa şi Albania vor desena, cu spray-uri şi pensule speciale, pe 10 pânze gigantice, de 5 metri lungime şi 2,5 înălţime.

sursa: Municipiul Cluj-Napoca-Facebook

La finalul competiției, cele mai impresionante lucrări vor fi recompensate cu premii și materiale artistice. 


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Două autobuze din Cluj vor fi desenate în cadrul unui concurs internațional de artă murală

Concurs de idei pentru realizarea picturii de pe strada Piezișă! „Strada studenților” va prinde culoare

Ultimele Stiri
abonare newsletter