Actualitate

Ciclonul islandez lovește România. Urmează zile de ploi, frig și vijelii în toată țara.

Ciclonul islandez care face deja ravagii în Europa, va ajunge în curând și în România. Urmează zile de ploi, frig și vijelii în întreaga țară.

Ciclonul islandez lovește România | Foto: pixabay.com Ciclonul islandez lovește România | Foto: pixabay.com

 

 


 

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), urmează zile de ploi, frig și vijelii în România ce vor fi aduse de ciclonul islandez care face deja ravagii în câteva state din Europa. 


 

Astfel, ANM a emis o avertizare de cod roșu de vreme severă, iar meteorologii spun că trebuie să ne așteptăm la vreme instabilă încă de vineri, 13 septembrie 2024. Fenomenele vizate sunt averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, căderi de grindină, vijelii și cantități importante de apă, peste 20-25l/m², izolat chiar peste 40l/m².


De asemenea, ploile vor continua atât în weekend, cât și la începutul săptămânii în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, unde maximele vor fi cuprinse între 10 și 16°C, iar local există risc de inundații semnificative. Ba chiar pe cele mai înalte culmi ale Carpaților ar putea apărea și primii fulgi de zăpadă. 

Sâmbătă, 14 septembrie, fenomenele meteorologice extreme se vor manifesta în întreaga țară, iar duminică vom avea parte în continuare de vreme rece, temperaturile fiind destul de scăzute pentru această perioadă a lunii, explică meteorologii. 


Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Vreme închisă și ploi în cea mai mare parte a țării. Prognoza meteo pentru Cluj.

Vreme călduroasă cu precipitaţii reduse în prima lună de toamnă. Prognoza meteo la Cluj pentru luna septembrie.

Ultimele Stiri
abonare newsletter