Actualitate

Concursul pentru rezidențiat rămâne neschimbat! Examenul va fi în continuare unitar și naţional pentru medicină, medicină dentară şi farmacie.

Concursul pentru rezidențiat rămâne neschimbat. Examenul de intrare la facultățile de medicină din țară va fi în continuare unitare și național pentru medicină, medicină dentară și farmacie.

Concursul pentru rezidențiat rămâne neschimbat | Foto: pexels.com Concursul pentru rezidențiat rămâne neschimbat | Foto: pexels.com

 

 


 

 


În urma unor consultări interne, asociaţiile studenţilor la medicină din universităţile şi facultăţile de profil au informat Ministerul Sănătăţii cu privire la faptul că majoritatea studenţilor au optat pentru menţinerea actualei forme de desfăşurare a concursului de rezidenţiat, se arată într-un comunicat agerpres.ro.

 


Astfel, s-a ajuns la un acord între ministrul Sănătății, Alexaxandru Rafila și reprezentanții studenților, privind susținerea punctului de vedere majoritar al studenților de a continua organizarea concursului de rezidenţiat prin concurs unitar, naţional, pentru domeniul medicină, domeniul medicină dentară şi, respectiv, domeniul farmacie, cu tematică şi bibliografie unice. 

Mai mult decât atât, Ministerul Sănătății a menționat că susține prelungirea termenului minim de comunicare a bibliografiei de concurs de la 6 luni la 12 luni.


De asemenea, reprezentanții studenților au apreciat modificarea recent adoptată de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, care permite recunoaşterea stagiilor de practică efectuate în străinătate direct de către coordonatorul de rezidenţiat din centrul în care aceştia îşi desfăşoară activitatea. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Tânărul care și-a ucis iubita, studentă la Medicină în Timișoara, trimis în judecată pentru omor calificat

Primul transplant hepatic la Cluj-Napoca. Interviu cu Nadim Al Hajjar, şeful secției de Transplant Hepatic a IRGH.

Ultimele Stiri
abonare newsletter