Actualitate

Doliu în lumea cinematografiei! Actrița Maggie Smith, cunoscută ca profesoara McGonagall din Harry Potter, a murit la 89 de ani.

Lumea cinematografiei este în doliu. Actrița Maggie Smith, cunoscută ca profesoara McGonagall din Harry Potter, a murit la vârsta de 89 de ani.

Actrița Maggie Smith, cunoscută ca profesoara McGonagall din Harry Potter, a murit la 89 de ani | Foto: Depositphotos.com Actrița Maggie Smith, cunoscută ca profesoara McGonagall din Harry Potter, a murit la 89 de ani | Foto: Depositphotos.com

 

 


 

Actrița britanică Maggie Smith, cunoscută pentru rolurile în filmele „Harry Potter” și „Downton Abbey”, a murit la vârsta de 89 de ani


 

Potrivit familiei actriței, aceasta a murit liniștită în spital în dimineața zilei de vineri, 27 septembrie 2024. Vestea pierderii actriței a devastat întreaga industrie cinematografică, Maggie Smith fiind cunoscută pentru roluri extrem de importante în unele dintre cele mai îndrăgite filme din lume. 


Dame Maggie Smith s-a născut la data de 28 decembrie 1934 și a avut o carieră extinsă pe scenă și ecran timp de șapte decenii, fiind una dintre cele mai recunoscute și prolifice actrițe din Marea Britanie. De-a lungul carierei, actrița a primit numeroase premii, inclusiv două premii Oscar, cinci premii BAFTA, patru premii Emmy, trei Globuri de Aur și un Premiu Tony. De asemenea, a primit și nominalizări pentru premiile Laurence Olivier. 

Maggie Smith s-a făcut cunoscută printre tineri datorită rolului de profesoara McGonagall din filmele „Harry Potter”, reușind încă de la prima producție să fie unul dintre cele mai îndrăgite personaje din această serie. De asemenea, se spune că a fost singura actriță pe care autoarea JK Rowling a cerut-o în mod special pentru acest rol. 


Profesoara McGonagall lasă în urma sa nu doar o familie devastată, ci și o mulțime de fani îndurerați și o industrie mai „săracă” odată cu plecarea sa de pe această lume. 

Articol scris de Ilinca Dandoczi
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: Depositphotos.com 

CITEȘTE ȘI:

A murit actriţa Shannen Doherty, Brenda din „Beverly Hills, 90210”. S-a luptat mai mulți ani cu cancerul de sân.

A murit actriţa şi cântăreaţa Rona Hartner la vârsta de 50 de ani. Avea cancer pulmonar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter