Actualitate

Tragedie. O tânără de 24 de ani moare după o extracție dentară de rutină.

O vizită obișnuită la dentist s-a transformat într-o tragedie de neimaginat pentru familia Pagliuca din Santa Maria degli Angeli, Italia.

O tânără de 24 de ani din Italia a murit după ce a intrat în stop cardiac în timpul unei extracții dentare de rutină. Foto: Perugia 24 O tânără de 24 de ani din Italia a murit după ce a intrat în stop cardiac în timpul unei extracții dentare de rutină. Foto: Perugia 24

 

 


Gaia Pagliuca, o tânără de doar 24 de ani, a murit, după ce a intrat în stop cardiac în timpul unei proceduri de extracție a unui dinte.

 


Potrivit relatării tatălui ei, Vincenzo Pagliuca, totul a început joi, când a dus-o pe Gaia la un cabinet stomatologic din Petrignano di Assisi pentru extracția unei măsele de minte. „Am dus-o pe Gaia la dentist, i se mai scosese o măsea de minte cu doar douăzeci de zile înainte. Stăteam în sala de așteptare de o oră când o asistentă m-a sunat, cerându-mi să mă duc la ea," a povestit tatăl îndurerat.

Extracție dentară fatală: Tânără de 24 de ani din Italia moare după o procedură de rutină

Inițial, Pagliuca a crezut că fiica sa era speriată sau că procedura fusese amânată. În schimb, a găsit-o pe Gaia în stare critică. „Am găsit-o cianotică, inima ei nu mai bătea și i se făcea resuscitare și respirație gură la gură. Nu s-a mai trezit niciodată", a declarat el.


Echipajele de urgență au sosit în șapte minute după apelul la 118. Suspectând o reacție alergică la anestezie, au administrat imediat un antidot și au continuat manevrele de resuscitare. Un elicopter a sosit la fața locului pentru a o transporta pe Gaia la spital.

„Abia când au ajuns la spitalul din Perugia și-a recăpătat pulsul. Dar a trecut o oră și un sfert, era în ischemie totală", a explicat tatăl. Gaia a supraviețuit încă trei zile în secția de terapie intensivă, dar a murit duminică după-amiază.


Vincenzo Pagliuca a subliniat că fiica sa era o tânără sănătoasă: „Au făcut toate testele posibile la spital, chiar și o tomografie computerizată, pentru a vedea dacă avea ceva, o rană anterioară, o boală congenitală. Dar nimic. Fiica mea era bine. Ei cred că a fost din cauza anesteziei".

Parchetul din Perugia a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă și a dispus efectuarea unei autopsii. 


CITEȘTE ȘI:
Condamnare fără precedent. 865 de ani de închisoare pentru dezvoltatorul unui imobil prăbușit în urma seismului din iarna anului trecut, în Turcia.

Dentistul și personalul cabinetului nu sunt deocamdată anchetați, susținând că au respectat toate protocoalele și că a fost un „eveniment imprevizibil".

Tragedie medicală în Italia: O vizită la stomatolog se încheie cu decesul unei tinere

Tatăl Gaiei nu caută răzbunare sau despăgubiri, ci doar adevărul: „Vreau doar să știu cum a murit". El a menționat că dentistul și fiicele sale care lucrau în cabinet au vizitat-o pe Gaia la spital în primele zile, dar duminică nu au mai dat niciun semn, ceea ce l-a durut.

Gaia Pagliuca era o tânără plină de viață și de perspective. Absolvise cu note maxime liceul Properzio din Assisi și Institutul European de Design din Roma. Lucra la Rinascente și visa să devină stilistă de modă. "Era o fată veselă. Îi plăcea să călătorească. Avea mulți prieteni", a povestit tatăl ei.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Cel puţin 63 de persoane au murit în SUA din cauza uraganului Helene

Doliu în lumea cinematografiei! A murit actrița Maggie Smith, cunoscută ca profesoara McGonagall din Harry Potter

Ultimele Stiri
abonare newsletter