Actualitate

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, urmărit penal pentru luare de mită

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru luare de mită.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, urmărit penal pentru luare de mită|Foto: Nelu Tătaru-Facebook Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, urmărit penal pentru luare de mită|Foto: Nelu Tătaru-Facebook

 

Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită, ca medic, sume de bani cuprinse între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare.


Nelu Tătaru, urmărit penal pentru luare de mită în formă continuată

Potrivit DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Nelu Tătaru, medic specialist în cadrul Blocului Operator al Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” din Huşi, judeţul Vaslui, şi deputat, acesta dobândind calitatea de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (57 de acte materiale).

CITEȘTE ȘI: 
Nicolae Ciucă anunță măsuri dure în cazul lui Nelu Tătaru: „A fost eliberat din funcția de președinte al PNL Vaslui”. Tătaru nu va mai candida la alegerile parlamentare pe listele PNL.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în perioada 3 aprilie - 12 iulie, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Huşi, Nelu Tătaru ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 şi 500 de lei, precum şi bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienţi/aparţinători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenţii chirurgicale, consult pacienţi ori eliberare de reţete medicale.


În cauză se mai efectuează urmărirea penală şi privitor la alte 27 de persoane care au calitatea de suspecţi pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, informează DNA.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, acuzat de DNA de luare de mită

Nicolae Ciucă anunță măsuri dure în cazul lui Nelu Tătaru: „A fost eliberat din funcția de președinte al PNL Vaslui”. Tătaru nu va mai candida la alegerile parlamentare pe listele PNL.

Ultimele Stiri
abonare newsletter