Actualitate

9 traficanți de droguri, prinși la Cluj. Liderul grupului coordona totul din spatele gratiilor. VIDEO

Nouă traficanţi de droguri au fost prinşi la Cluj. Liderul grupului coordona totul din spatele gratiilor.

9 traficanți de droguri, prinși la Cluj | Foto: IPJ Cluj 9 traficanți de droguri, prinși la Cluj | Foto: IPJ Cluj

 

 


Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca, împreună cu procurorii DIICOT, au efectuat, la data de 9 octombrie, 17 percheziții la persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri și vânzarea de substanțe psihoactive.

Liderul grupului coordona totul din spatele gratiilor

Potrivit anchetei, începând cu luna martie 2024, șase persoane cercetate în cauză ar fi constituit, pe criterii familiale, un grup infracțional organizat, care ar fi acționat, până în luna octombrie 2024, în scopul de a efectua trafic cu substanțe interzise. 


De asemenea, persoana cu rol de lider (aflată în penitenciar sub măsura arestării preventive, dispusă într-o cauză similară), împreună cu ceilalți membrii ai structurii de criminalitate organizată, ar fi comercializat, în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, droguri de mare risc pentru prizat, respectiv 3CMC, cunoscut sub denumirea de cristal și 4CMC, precum și substanțe cu efect psihoactiv, către consumatori din județul Cluj, pentru sume cuprinse între 300 și 1.400 de lei.

CITEŞTE ŞI
Traficanți de droguri, prinși în flagrant în Cluj-Napoca. Vindeau sute de grame de cristale. FOTO/VIDEO

Cu privire la alte trei persoane cercetate în prezenta cauză, neafiliate grupului infracțional organizat, materialul probator administrat a relevat că, în intervalul martie - octombrie 2024, ar fi procurat, deținut, manipulat și vândut diverse cantități de substanță psihoactivă 2 MMC.


„În sarcina uneia dintre acestea s-a reținut și faptul că ar fi procurat și vândut și droguri de mare risc, respectiv 4CMC, iar, în cursul lunii septembrie 2024, ar fi condus, în mod repetat, pe drumurile publice, din Cluj-Napoca, un autoturism, fără a deţine permis de conducere. În cursul perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite și ridicate mai multe pungi și peste 200 de plicuri tip zip lock conținând substanțe pulverulente din categoria drogurilor de mare risc și a celor psihoactive (3 CMC, 4 CMC și 2MMC) pregătite pentru comercializare, diferite cantități de canabis, fragmente de comprimate MDMA,  peste 300 de plicuri ziplock goale, grindere, cântare, 15.800 de lei, precum și alte mijloace de probă. La data de 10 octombrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a 9 persoane, (6 bărbați și 3 femei), cu vârste între  25 și 47 de ani, pentru 24 de ore. La data de 10 octombrie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a celor 9 persoane, pentru 30 de zile”, a transmis IPJ Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traficant de droguri, prins în timp ce vindea substanțe psihoactive în Cluj-Napoca. A fost arestat preventiv.

Trei tineri, reținuți de DIICOT Cluj pentru trafic de droguri

Ultimele Stiri
abonare newsletter