Actualitate

Trei tineri, reținuți de DIICOT Cluj pentru trafic de droguri

Trei persoane au fost reținute de procurorii DIICOT Cluj pentru trafic de substanțe psihoactive.

Trei persoane, reținute de procurorii DIICOT Cluj pentru trafic de substanțe psihoactive.|Foto: DIICOT Trei persoane, reținute de procurorii DIICOT Cluj pentru trafic de substanțe psihoactive.|Foto: DIICOT

 

 


Polițiștii clujeni, împreună cu procurorii DIICOT Cluj, au documentat activitatea infracțională a trei persoane, cu vârste de 23, 25 și 29 de ani, cercetate sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactive. 

Reținuți pentru trafic de droguri 

Captură droguri|sursa DIICOT

În sarcina uneia dintre acestea s-a reținut și comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere.


CITEȘTE ȘI: 
Traficant de droguri, prins în timp ce vindea substanțe psihoactive în Cluj-Napoca. A fost arestat preventiv.

„Din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada 2023 – octombrie 2024, persoanele în cauză ar fi procurat, deținut, manipulat și vândut diverse cantități de substanțe psihoactive (2MMC, A-PBITMO, 5F-MDMB-PINACA) către consumatori din județele Cluj și Bistrița Năsăud, pentru sume între 600 și 7.000 de lei”, potrivit informării DIICOT. 

Sume de bani ridicate de la traficanții de droguri|sursa: DIICOT

De asemenea, din probele administrate a rezultat că persoana de 25 de ani ar fi deținut și comercializat și droguri de mare risc (ADB-BUTINACA), iar la datele de 18 septembrie 2024 și 1 octombrie 2024, ar fi condus un autoturism, pe drumurile publice, din Cluj-Napoca, fără a deţine permis corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul.


În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate aproximativ 215 grame 2MMC și 10 grame 5F-MDMB-PINACA (substanțe psihoactive), precum și alte mijloace de probă.

Captură droguri|sursa DIICOT

La datele de 1 și 2 octombrie 2024, procurorii DIICOT Cluj au dispus reținerea celor 3 persoane, pentru 24 de ore.


Miercuri a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traficant de droguri, prins în timp ce vindea substanțe psihoactive în Cluj-Napoca. A fost arestat preventiv.

Ultimele Stiri
abonare newsletter