Actualitate

Traficanți de droguri din Cluj, săltați de DIICOT! Drogurile lor, vândute cu 150 lei per gram. FOTO

Trei bărbați și o femeie au fost săltați de DIICOT. Ei sunt suspectați că au vândur droguri la consumatorii din Cluj.

Traficanți de droguri din Cluj, săltați de DIICOT| Foto: DIICOT Traficanți de droguri din Cluj, săltați de DIICOT| Foto: DIICOT

 

 


Trei bărbați și o femeie au fost săltați de DIICOT. Ei sunt suspectați că au vândur droguri la consumatorii din Cluj.

 


La percheziții au fost găsite aproximativ 130 grame substanță psihoactivă 2MMC parțial porționată și ambalată, o cantitate de canabis, peste 700 de plicuri ziplock goale, cântare de precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Traficanți de droguri din Cluj, săltați de DIICOT | Foto: DIICOT

Doi dintre inculpați au fost arestați preventiv, iar ceilalți doi s-au ales cu control judiciar.


„La datele de 11 și 12.10.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea a 4 inculpați (trei bărbați și o femeie), cu vârstele cuprinse între 21 și 42 de ani, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. În sarcina inculpatului în vârstă de 42 de ani s-a reținut și comiterea infracțiunilor de  trafic de droguri de mare risc și  deținere, fără drept, de droguri de mare risc în scopul consumului propriu.
Din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat că, în perioada 2022– octombrie 2024, fără a deţine autorizaţie, în mod repetat și în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, inculpații au manipulat, depozitat și vândut substanţe psihoactive pentru prizat (2MMC), către consumatori de pe raza județului Cluj, cu sume cuprinse între 80 și 150 lei pentru un gram.
De asemenea, in intervalul 2023-2024,  unul dintre inculpați a procurat, vândut și deținut pentru consum propriu diferite cantități de cristal (3-CMC, drog de mare risc).
În cursul perchezițiilor domiciliare efectuate în municipiul Cluj-Napoca și orașul Huedin au fost identificate și ridicate cantitatea de aproximativ 130 grame substanță psihoactivă 2MMC parțial porționată și ambalată, o cantitate de canabis, peste 700 de plicuri ziplock goale, cântare de precizie, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.
În ziua de 12 octombrie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile, conform propunerii formulate. Față de alți doi inculpați, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Cluj au luat măsura controlului judiciar.
Precizăm că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis DIICOT.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traficanţi de droguri, arestaţi după ce au adus zeci de kilograme de canabis şi cocaină din Spania. VIDEO

9 traficanți de droguri, prinși la Cluj. Liderul grupului coordona totul din spatele gratiilor. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter