Actualitate

De la trei ani cu suspendare la 1 an cu executare pentru un șofer care a lovit mortal un biciclist

Curtea de Apel Cluj l-a condamnat la 1 an închisoare cu executare pe un șofer care a lovit mortal cu mașina un biciclist beat care i-a ieșit în cale de pe un drum lăturalnic, scrie clujust.ro

De la trei ani cu suspendare la 1 an cu executare pentru un șofer care a lovit mortal un biciclist| Foto: pixabay.com De la trei ani cu suspendare la 1 an cu executare pentru un șofer care a lovit mortal un biciclist| Foto: pixabay.com

 

 


Potrivit clujust.ro, Curtea de Apel Cluj a redus pedeapsa inițială a unui șofer condamnat pentru ucidere din culpă de la 3 ani la 1 an de închisoare, însă a dispus ca pedeapsa să fie executată în regim de detenție. Decizia vine în urma apelului formulat de parchet, inculpat și părțile civile, care au contestat sentința inițială pronunțată de Judecătoria Vișeu de Sus.

 


Accidentul tragic a avut loc în seara zilei de 15 iunie 2018, când inculpatul, aflat la volanul unei autoutilitare, a circulat cu o viteză de 73 km/h pe DN18, peste limita legală de 50 km/h. În timp ce circula prin orașul Vișeu, inculpatul a lovit mortal un biciclist care a pătruns pe carosabil fără să se asigure. Victima, un bărbat în vârstă, nu purta echipament reflectorizant și avea o alcoolemie de 1,30 mg/l alcool în sânge la momentul impactului.

Expertiza tehnică a relevat că, deși viteza șoferului depășea limita legală, victima a contribuit semnificativ la producerea accidentului, având o conduită neglijentă. Totuși, instanța a considerat că inculpatul poartă responsabilitatea principală, motiv pentru care a fost condamnat pentru ucidere din culpă.


Citește continuarea articolului pe clujust.ro

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traficanţi de droguri, arestaţi după ce au adus zeci de kilograme de canabis şi cocaină din Spania. VIDEO

Clujean arestat pentru șantaj și lovire. Victima i-a trimis 12.000 de euro ca să nu publice imagini intime cu ea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter