Actualitate

Tragedie în Spania. Un tânăr britanic a murit încercând să filmeze pentru social media pe cel mai înalt pod din țară.

Un turist britanic în vârstă de 26 de ani și-a pierdut viața în Spania, într-un tragic accident petrecut în timp ce încerca să creeze conținut pentru rețelele sociale.

Un tânăr britanic de 26 de ani a murit după ce a căzut de pe cel mai înalt pod din Spania în timp ce încerca să creeze conținut pentru social media. Foto: Spectrum FM Costa Almeria Un tânăr britanic de 26 de ani a murit după ce a căzut de pe cel mai înalt pod din Spania în timp ce încerca să creeze conținut pentru social media. Foto: Spectrum FM Costa Almeria

 

 


Incidentul a avut loc pe podul Castilla-La Mancha din orașul Talavera de la Reina, situat în centrul țării.

 


Podul Castilla-La Mancha, cu o înălțime impresionantă de 192 de metri, este cel mai înalt pod suspendat din Spania, conform The Guardian.

Construit în 2011, acesta se arcuiește deasupra râului Tagus, fiind o structură impunătoare formată dintr-un pilon central din beton, din care pornesc multiple cabluri în formă triunghiulară.


Tragedie în Spania: Creator de conținut britanic, mort după ce a căzut de pe cel mai înalt pod

Potrivit declarațiilor autorităților locale, tânărul, al cărui nume nu a fost încă făcut public, a căzut în gol în timp ce încerca să escaladeze podul. El era însoțit de un alt cetățean britanic în vârstă de 24 de ani, ambii venind special la Talavera pentru a filma conținut destinat platformelor de social media.

CITEȘTE ȘI:
Tragedie. Un bărbat de 75 de ani a murit la maratonul din Bucureşti.

Macarena Muñoz, consilierul local responsabil pentru siguranța cetățenilor, a subliniat gravitatea situației: „Am aflat că au venit la Talavera special pentru a urca pe pod și a crea conținut pentru rețelele sociale. Din păcate, acest lucru a dus la un final tragic".


De la conținut online la tragedie reală: Moartea unui turist britanic pe cel mai înalt pod din Spania

Oficialul spaniol a ținut să precizeze că escaladarea podului este „total interzisă" și că acest lucru „nu poate fi făcut sub nicio formă", un avertisment pe care consiliul local l-a repetat de nenumărate ori.

Ministerul de Externe al Marii Britanii a confirmat incidentul și a declarat că oferă sprijin familiei tânărului decedat: „Suntem alături de familia bărbatului britanic care a murit în Spania și menținem legătura cu autoritățile locale".


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Un bărbat de 70 de ani a murit ars de viu în casă. Zona, greu accesibilă pentru pompieri. FOTO

Cel puţin 63 de persoane au murit în SUA din cauza uraganului Helene

Ultimele Stiri
abonare newsletter