Actualitate

Marele vis al lui Ceaușescu, o investiție de două miliarde de dolari. Nu s-a consultat cu nimeni.

Nicolae Ceaușescu a visat să construiască Combinatul Siderurgic de la Călărași, o uriașă investiție de 2 miliarde de dolari, începută în 1976 și aproape finalizată în 1989.

Marele vis al lui Ceaușescu, o investiție de două miliarde de dolari | Foto: evz.ro Marele vis al lui Ceaușescu, o investiție de două miliarde de dolari | Foto: evz.ro

 

 


Nicolae Ceaușescu a visat să construiască Combinatul Siderurgic de la Călărași, o uriașă investiție de 2 miliarde de dolari, începută în 1976 și aproape finalizată în 1989, notează evz.ro

 


Amplasat pe malul Dunării, combinatul beneficia de transport ieftin și apă necesară procesului tehnologic, fiind gândit pentru a produce șine de cale ferată destinate URSS. 

Combinatul de la Călărași, un proiect controversat

Unii, precum Gheorghe Apostol, au susținut că o investiție similară ar fi trebuit făcută la Galați, unde deja exista un combinat siderurgic. Combinatul de la Călărași a fost un proiect controversat, în care Dunărea a jucat un rol esențial.


Combinatul Siderurgic de la Călărași s-a întins pe 650 hectare și avea oțelărie electrică, laminor, depozit de materii prime, o secție de îmbogățire a minereului de fier.

Citește articolul în continuare:
Marele vis al lui Ceaușescu, o investiție de două miliarde de dolari. Nu s-a consultat cu nimeni


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News                                        

CITEȘTE ȘI:

Rețetele secrete, doar pentru Nicolae Ceaușescu. Prăjitura preferată a dictatorului.

106 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu. Suveraniștii, nostalgici după „realizărili” dictatorului într-o Românie europeană.

Ultimele Stiri
abonare newsletter