Actualitate

Creşte traficul de persoane. România, printre ţările de provenienţă a victimelor exploatării sexuale.

România se află printre principalele ţări de provenienţă a victimelor exploatării sexuale.

România, printre ţările de provenienţă a victimelor exploatării sexuale. | Foto: depositphotos.com România, printre ţările de provenienţă a victimelor exploatării sexuale. | Foto: depositphotos.com

 

 


România se află printre principalele ţări de provenienţă a victimelor exploatării sexuale, potrivit unui raport publicat la Berlin, transmite dpa.

 


Potrivit studiului realizat de Institutul german pentru drepturile omului, victimele exploatării sexuale provin în primul rând din Germania, România, Bulgaria, China, Ungaria, Thailanda şi Vietnam.

„Traficul de persoane are loc în Germania în fiecare zi, de exemplu în asistenţa medicală, muncile casnice, prostituţie, agricultură, industria de prelucrare a cărnii sau în industria construcţiilor”, a declarat Beate Rudolf, directoarea institutului, potrivit Agerpres.


CITEŞTE ŞI
Statistică alarmantă! 1 din 8 femei din lume este agresată sexual înainte de vârsta de 18 ani.

Persoanele afectate de trafic rămân ascunse pentru că le este ruşine, sunt ameninţate sau se tem de represalii, arată sursa citată. 

Raportul mai arată că există două victime de sex feminin pentru fiecare victimă de sex masculin a traficului de persoane. În cazul exploatării sexuale, peste 90% dintre victime sunt femei, în timp ce în cazul exploatării prin muncă mai mult de jumătate sunt bărbaţi.


1 din 8 femei din lume este agresată sexual

Peste 370 de milioane de fete şi femei din întreaga lume, sau una din opt, au fost violate sau agresate sexual înainte de vârsta de 18 ani, a atenţionat agenţia ONU pentru copii, UNICEF, într-un raport ce apare în ajunul Zilei Internaţionale a Fetelor, marcată pe 11 octombrie.

CITEŞTE ŞI
Statistică alarmantă! 1 din 8 femei din lume este agresată sexual înainte de vârsta de 18 ani.

Acest număr se ridică la 650 de milioane, sau una din cinci, luând în calcul şi formele „non-contact” de violenţă sexuală, cum sunt abuzul online sau verbal, notează UNICEF în raportul său, despre care afirmă că este primul la nivel global pe această temă.


Potrivit studiului, violenţa sexuală nu cunoaşte graniţe geografice, culturale şi economice, dar cel mai mare număr de victime sunt înregistrate în Africa subsahariană - 79 de milioane de fete şi femei, sau 22% din totalul populaţiei feminine au trăit asemenea experienţe. Pe locul doi figurează Asia de est şi sud-est, cu 75 de milioane, sau 8% din total.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Copilul-victimă a abuzului sexual: cum recunoaştem semnele şi care sunt măsurile urgente

Pedepse mai dure pentru traficul de minori și proxenetism. Inculpații riscă până la 20 de ani de închisoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter