Actualitate

Percheziții în Cluj într-un dosar de trafic de droguri. Tineri prinși în flagrant cu substanțe psihoactive, arestați preventiv.

Trei persoane au ajuns în arest, după ce au fost prinse cu droguri destinate comercializării.

Tineri prinși în flagrant cu droguri, arestați preventiv|Foto: Poliția Română Tineri prinși în flagrant cu droguri, arestați preventiv|Foto: Poliția Română

 

 


Trei persoane au fost arestate preventiv, în urma a 5 percheziții domiciliare, în județele Cluj și Harghita, și a unei acțiuni de prindere în flagrant delict efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate, în două cauze penale de trafic de droguri.

Tânăr de 19 ani, prins în flagrant în timp ce vindea droguri

„Un tânăr, de 19 ani, a fost prins în flagrant delict, în municipiul Odorheiu Secuiesc, în timp ce ar fi deținut asupra sa, în scopul vânzării, aproximativ 100 de grame de substanță psihoactivă 2MMC, achiziționate de la un alt tânăr, de 19 de ani”, informează Poliția Română. 


CITEȘTE ȘI: 
Percheziții ale procurorilor DIICOT la traficanții de droguri din Cluj-Napoca și Dej. Drogurile, comercializate cu 200-300 de lei.

Doi tineri au ajuns în arest după ce au fost prinși în flagrant în timp ce comercializau droguri|Foto: Poliția Română

Ulterior, în urma a trei percheziții domiciliare efectuate, în județul Harghita, dar și în municipiul Cluj Napoca, au fost descoperite și ridicate cantități de substanță pulverulentă, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

Plantație de canabis, descoperită în curtea unei case

În cel de-al doilea dosar, din cercetările efectuate a reieșit că, pe parcursul anului 2024, un bărbat, de 47 de ani, ar fi inițiat și dezvoltat, în curtea unui imobil, din comuna Dârjiu, județul Harghita, mai multe culturi de canabis (drog de risc), destinate comercializării.


„La data de 15 octombrie 2024, au fost efectuate 2 percheziții domiciliare, la locuințele bărbatului, unde au fost descoperite și ridicate 74 de plante aflate în diferite stadii de dezvoltare, iar din interiorul imobilului 11 plante de canabis, o cutie cu alte 11 tulpini uscate, mai multe recipiente conținând fragmente vegetale, muguri și semințe de canabis, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă”, potrivit sursei citate. 

Plante de canabis, descoperite în curtea unei case din comuna Dârjiu, jud. Harghita|Foto: Poliția Română

Marți, procurorii DIICOT Harghita au dispus, în cele două cauze penale, reținerea celor 3 persoane, de 19 și 47 de ani, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe psihoactive.


La datele de 15 și 16 octombrie 2024, judecătorii de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Harghita au dispus arestarea preventivă a celor 3 persoane.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Traficanţi de droguri, arestaţi după ce au adus zeci de kilograme de canabis şi cocaină din Spania. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter