Actualitate

„Ca ruleta rusească". Pericolul roz din ce în ce mai consumat în Europa.

Un cocktail de droguri sintetice cunoscut sub numele de cocaină roz a devenit rapid o preocupare majoră în Spania, Regatul Unit și în alte țări.

Cocaina roz, un amestec periculos de droguri sintetice cu compoziție variabilă, câștigă rapid popularitate în Europa. Foto: depositphotos.com, cu caracter ilustrativ Cocaina roz, un amestec periculos de droguri sintetice cu compoziție variabilă, câștigă rapid popularitate în Europa. Foto: depositphotos.com, cu caracter ilustrativ

 

 


La începutul acestei luni, autoritățile spaniole au făcut cea mai mare captură de droguri sintetice din istoria lor.

 


Au confiscat o cantitate mare de cocaină roz împreună cu peste un milion de pastile de ecstasy. Operațiunea a vizat rețele de trafic de droguri din Ibiza și Malaga.

Cocaina roz: Noul pericol sintetic care îngrijorează Europa

Această substanță periculoasă a fost asociată cu un număr tot mai mare de decese legate de consumul de droguri. Compoziția imprevizibilă și popularitatea în creștere a cocainei roz au determinat organizațiile europene de reducere a riscurilor legate de droguri să ceară măsuri urgente pentru a aborda riscurile pe care le prezintă.


CITEȘTE ȘI:
Percheziții în Cluj într-un dosar de trafic de droguri. Tineri prinși în flagrant cu substanțe psihoactive, arestați preventiv.

În ciuda numelui său, cocaina roz nu conține neapărat cocaină. 

Cocktail mortal: Ce este de fapt cocaina roz și de ce își pune amprenta în Europa 

Aceasta este adesea un amestec de alte substanțe, cum ar fi MDMA, ketamină și 2C-B. MDMA, cunoscută sub numele de ecstasy, este un stimulent cu proprietăți psihedelice, în timp ce ketamina este un anestezic puternic care are efecte sedative și halucinogene. Drogurile 2C sunt clasificate ca psihedelice, dar pot produce și efecte stimulante, conform BBC.


Cocaina roz, adesea găsită sub formă de pudră sau pilule, este cunoscută pentru culoarea sa vibrantă, concepută pentru a-i spori atractivitatea vizuală. Este colorată cu coloranți alimentari și uneori aromată cu căpșuni sau alte arome.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziții ale procurorilor DIICOT la traficanții de droguri din Cluj-Napoca și Dej. Drogurile, comercializate cu 200-300 de lei.

Traficanți de droguri din Cluj, săltați de DIICOT! Drogurile lor, vândute cu 150 lei per gram. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter