Actualitate

Aproape 400 de minori au dispărut de la începutul anului, în Cluj. 20 au fost găsiți în alte județe.

De la începutul anului aproape 400 de copii din județul Cluj au dispărut. 20 au fost găsiți în alte județe.

De la începutul anului aproape 400 de copii din județul Cluj au dispărut| Foto: Depositphotos.com De la începutul anului aproape 400 de copii din județul Cluj au dispărut| Foto: Depositphotos.com

 

 


Situația disparițiilor de minori în județul Cluj ridică îngrijorări semnificative. 

 


De la începutul acestui an, 395 de copii au fost dați dispăruți, conform unui raport recent furnizat de autoritățile locale. Dintre aceștia, aproximativ 20 au fost localizați în alte județe, unele cazuri fiind descoperite la distanțe considerabile de locul dispariției, potrivit unui răspuns trimis monitorulcj.ro de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj.

CITEȘTE ȘI:
Dispărut din 2014! În urmă cu 8 ani, un tânăr a venit la Cluj să-și caute un loc de muncă!

Potrivit IPJ Cluj, minorii care au fugit de acasă sunt împărțiți pe categorii de vârstă:


  • 0-10 ani: 12 minori
  • 10-14 ani: 106 minori
  • 14-18 ani: 277 minori

Dintre cei 395 de minori dispăruți, 394 au fost găsiți.

Poliția face un apel către cetățeni să raporteze orice informații relevante care ar putea ajuta la găsirea minorilor dispăruți. Orice detaliu, oricât de mic, poate face diferența în recuperarea unui copil în siguranță. Numărul unic de urgență 112 rămâne la dispoziția celor care pot furniza date utile în astfel de cazuri.


Fenomenul dispariției minorilor rămâne unul complex, necesitând colaborare la toate nivelurile, de la familie, la comunitate și autorități. Siguranța copiilor trebuie să fie o prioritate constantă, iar fiecare caz în parte este un semnal de alarmă pentru măsuri suplimentare de protecție.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


Foto: Depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Omul de afaceri clujean Adrian Marțian, cercetat în libertate. A fost găsit în Serbia alături de copiii săi daţi dispăruţi.

AȚI VĂZUT-O? Minoră de 13 ani din Cluj-Napoca, dată dispărută.

abonare newsletter