Actualitate

Persoană cu handicap, răpită și obligată să cerșească în Cluj și Franța. Trei suspecți au fost arestați.

Trei persoane au fost trimise în judecată după ce au răpit o persoană și au obligat-o să cerșească în Cluj și Franța.

Trei persoane au fost trimise în judecată după ce au răpit o persoană și au obligat-o să cerșească în Cluj și Franța | Foto: pixabay.com Trei persoane au fost trimise în judecată după ce au răpit o persoană și au obligat-o să cerșească în Cluj și Franța | Foto: pixabay.com

 

 


Procurorii au trimis în judecată trei persoane acuzate de trafic de persoane în formă agravată și continuată, după ce au exploatat o persoană cu handicap locomotor pentru cerșetorie, atât în România și în Franța.

 


O persoană a fost răpită și dusă împotriva voinței sale în Cluj-Napoca, unde a fost obligată să cerșească în folosul infractorilor.

„Prin rechizitoriul din data de 18 octombrie 2024 ( ziua europeană de luptă împotriva traficului de persoane) procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a 3 inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă agravată și continuată.
Din materialul probator administrat a rezultat că în perioada 2011 - finele anului 2023, unul dintre inculpați,  profitând  de handicapul locomotor permanent al unei persoane vătămate i-a oferit adăpost la locuința sa din Timişoara, pentru ca ulterior prin acte de violenţă fizică şi  psihică să o oblige la practicarea cerşetoriei. Inculpatul a exploatat victima  atât în Romania,  cât şi pe teritoriul Franței, însușindu-și  sumele de bani rezultate din activitatea infracțională. 
De asemenea, s-a reținut că același inculpat, cu sprijinul coinculpaților cercetați în prezenta cauză, au lipsit ilegal de libertate victima, prin răpire,  obligând-o să urce într-un autoturism cu care au transportat-o în municipiul Cluj Napoca,  în scopul obligării la practicarea cerșetoriei în folosul lor financiar.
Activitățile de urmărite penală au fost realizate cu sprijinul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara și polițiștilor  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara  și ai Serviciilor Instigații Criminale din Inspectoratele de Poliție Județene Timiș și Cluj. 
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Timiș.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, a transmis DIICOT.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O fată de 13 ani a sunat la 112 și a mințit că a fost răpită după ce a pierdut o provocare online. 100 de polițiști au căutat-o

Aproape 400 de minori au dispărut de la începutul anului, în Cluj. 20 au fost găsiți în alte județe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter