Actualitate

Lună albastră la Castelul Bánffy

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/08_august/21/12 21metamorphosecastelulbanffybontida.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Castelul Bánffy din Bonţida va găzdui un eveniment cu totul inedit cu ocazia fenomenului rar numit ,,Lună albastră”.

Castelul Bánffy din Bonţida, unul dintre cele mai frumoase edificii medievale din Transilvania, va găzdui într-una din nopţile următoare un eveniment mai puţin obişnuit. Este vorba de o petrecere asociată cu aşa-numitul fenomen Lună albastră.


Acesta se traduce prin apariţia unei a doua luni pline pe parcursul unei singure luni calendaristice. Este un fenomen foarte rar, a avut loc doar de 4 ori în ultimul secol. Mitologic vorbind, Luna albastră este asociată cu eliberarea spiritelor necurate care dau naştere haosului pe Pământ.

În noaptea dintre 30 şi 31 august va avea loc din nou acest fenomen, iar acest lucru reprezintă un bun prilej pentru a pune în valoare vechiul castel Bánffy într-o manieră inedită.


Metamorfoza Castelului Bánffy

Aubergine Publicité, în colaborare cu Vertigo Club şi High Heels Events, propune, pe data de 30 august, la Castelul Bánffy din Bonţida, un exerciţiu de imaginaţie în care publicul clujean este invitat să testeze limitele dintre sacru şi profan într-un decor şi o atmosferă inedită.


Metamorfoza reprezintă tema centrală a evenimentului, accentul fiind pus pe Luna albastră, elementul principal în conturarea intrigii evenimentului. Petrecerea, intitulată ,,Métamorphose – a danse macabre au Château Bánffy”, va avea, astfel, două părţi, cu decoruri diferite, momente artistice diferite, respectiv băuturi şi catering diferite. Organizatorii promit efecte speciale dintre cele mai variate, care vor pune în valoare ceea ce era cunoscut în trecut drept ,,Versailles-ul al Transilvaniei”: fum greu, gheaţă carbonică, proiecţii pe castel, artificii şi un fire show.

Un eveniment cu totul inedit


În prima parte a evenimentului, castelul va fi iluminat în alb, simbol al purităţii. Invitaţii vor fi întâmpinaţi cu welcome drinks, bufet suedez, iar atmosfera va fi intreţinută de către Mood Quartet, care vor interpreta live muzică de vioară şi jazz.

În a doua parte, atmosfera se va metamorfoza într-una ,,diavolescă”. Castelul va fi iluminat acum în roşu, iar decorurile albe vor fi acoperite treptat cu sânge artificial. Muzica va lua progresiv accente electronice – grupul Pop Killers vro pregăti un spectacol audio-video live ce se promite cu totul deosebit. Acesta va fi urmat de o prezentare de modă, organizată de către fashion designerul Veronica Frisan, ca seara să se încheie apoi cu o petrecere întreţinută de DJ Carlos. DJ-ul ,,de casă” al clubului Vertigo.


Astfel, ,,Métamorphose” se doreşte a fi ,,o gură de aer, o revigorare mult aşteptată a high life-ului clujean”, spun organizatorii. Evenimentul va fi unul privat, accesul fiind limitat unui număr de 300 de persoane. Invitaţiile vor putea fi achiziţionate doar în avans se, la preţul de 50 lei per bilet, de la clubul Vertigo (Piaţa Unirii, numărul 9). Accesul minorilor la eveniment va fi interzis.

Ultimele Stiri
abonare newsletter