Actualitate

Pericol de INTOXICAȚIE CU ACID CLORHIDRIC la Turda!

<p><strong>Un hoţ a pus în pericol sănătatea turdenilor, care se puteau intoxica cu acid clorhidric deversat dintr-un rezervor al unei fabrici de pe strada 22 Decembrie.


În această noapte pompierii turdeni au fost în alertă maximă în urmaa unei scurgeri de acid clorhidric. Aceştia s-au deplasat cu două autospeciale de intervenţie pe strada 22 decembrie la numărul 12 C, unde timp de câteva ore au încercat neutralizarea substanţei care punea în pericol sănătatea locuitorilor din zonă.

Totul a pornit de la o persoană rămasă neidentificată până la această oră care a încercat să sustragă componente metalice de la un rezervor în care se afla acidul clorhidric.

"Un bărbat a încercat să ia componente de la un rezervor, a sustras şi un robinet, în tot acest timp s-a produs o deversare în curtea fabricii, aproximativ 1.000 l de acid s-au împrăştiat pe jos dar au ajuns şi într-un alt rezervor situat la nivelul solului. A avut loc o reacţie chimică şi o parte din substanţă s-a evaporat provocând un nor toxic cu acţiune iritantă, acesta a fost neutralizat de detaşamentul de pompieri Turda, vaporii au fost diluaţi" spune lt. Biriş Andrei de la ISU Cluj.

Poliţia face cercetări pentru identificarea făptaşului care a pus în pericol viaţa concetăţenilor noştri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter