Actualitate
Ponta, întâmpinat la Putna cu "Bine ai venit, Măria Ta!"
Pelerinii au venit de la sute de kilometri distanţă ca să participe la slujba oficiată la mănăstirea Putna de Înalt Prea Sfinţitul Pimen, arhiepiscopul de Suceava şi Rădăuţi. Tot acolo a ajuns şi premierul Victor Ponta.
sursa foto: a1.roVictor Ponta a ajuns în jurul orei 10 la Putna, mănăstire la care a fost şi anul trecut cu ocazia Adormirii Maicii Domnului. Atunci Ponta s-a recules la mormântul domnului Moldovei, Ştefan cel Mare (1457-1504), ctitorul mănăstirii.
Anul acesta, premierul a venit împreună cu soţia, Daciana şi este însoţit de către preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor (PSD). "Vin de mulţi ani. Este un loc special pentru mine pentru că am copilărit aici", a spus Ponta.
Premierul a parcurs pe jos câteva sute de metri până la intrarea în mănăstire, iar la un moment dat a fost abordat de un bătrân, care i-a urat "Bine ai venit, Măria Ta!”, potrivit Monitorul de Suceava.
O femeie de Botoşani i-a înmânat premierului un buchet de busuioc, pe care acesta i l-a dat fiicei lui, Irina.
Înainte de a intra în mănăstire, premierul a fost oprit şi de un tânăr din Republica Moldova, care i-a cerut să facă mai multe pentru Republica Moldova, Ponta răspunzându-i că peste două săptămâni va fi semnat contractul pentru gazoductul Iaşi-Ungheni.
Tânărul a insistat şi i-a cerut lui Ponta crearea unei structuri pentru Republica Moldova, acesta răspunzându-i că există un ministru delegat pentru românii din diaspora. Bărbatul i-a mai spus premierului că are un proiect de lege în acest sens, Ponta răspunzând: "Cu mare drag pentru Republica Moldova".
Premierul a mers apoi în biserica Mănăstirii Putna, unde s-a oprit la mormântul lui Ştefan cel Mare, împreună cu soţia sa, Daciana, după care a mers la slujba religioasă aficiată în curtea mănăstirii, unde a stat câteva minute.
Primul-ministru s-a dus apoi la bazilica de la Cacica pentru a participa şi la slujba catolică de acolo. Ulterior, Ponta se va întoarce la Putna unde va lua masa. Deja călugării de la mănăstire, pregătesc mâncarea pentru praznic.
Circa 2.000 de credincioşi au sosit la Putna. Majoritatea sunt localnici, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume tradiţionale bucovinene, dar printre ei sunt şi turişti veniţi din toate colţurile ţării.